Δώστε στον κόσμο Survivor, Masterchef, GNTM, Πρωινάδικα και ο μήνας έχει 9

Δώστε στον κόσμο Survivor, Masterchef, GNTM, Πρωινάδικα και ο μήνας έχει 9

Μερικοί επικρίνουμε υποκριτικά τα διάφορα Reality αλλά παραβλέπουμε ότι σχετικά σοβαρές σελίδες και ιστορικά ΜΜΕ ασχολούνται συνέχεια με αυτά, τι έγινε χθες το βράδυ, ποιος θα αποχωρήσει, τι κάνανε αυτοί οι δύο που χαθήκανε για μισή ώρα και διάφορα ανάλογα που προκαλούν το ενδιαφέρον του διψασμένου για κουτσομπολιό που υπάρχει και γύρω του, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει γι' αυτό..

Σε γενικές γραμμές αυτές οι εκπομπές εκπληρώνουν τον σκοπό τους που είναι η αποχαύνωση του κοινού που όταν δεν βλέπει τα Reality μπαίνει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κάνει κριτική στα πάντα.

Πάντα έτσι ήτανε, παλαιότερα τα Reality ήταν οι ζωντανές εξελίξεις στην κάθε γειτονιά και όλοι ήξεραν τις εξελίξεις και το τι συνέβαινε στην κάθε οικογένεια.

Αυτή η γενιά δεν πρόκειται να γυρίσει εύκολα στον πολιτισμό και τις τέχνες, όλοι κυβέρνηση και αντιπολίτευση τους σπρώχνουν εδώ και χρόνια σ' αυτόν τον τρόπο ζωής.

Η μουσική είναι πια για τους 'παράξενους', ο κινηματογράφος είναι κουραστικός, πιο ωραίες είναι οι σειρές που κατεβάζουν ή βλέπουν στο Netflix.

Θέατρο; εκεί μένει η απορία για το ποιοι είναι εκτός αυτών που διαβάζουμε τελευταία στα ΜΜΕ και ποιοι θα μπουν αύριο.

Λογοτεχνία; τι είναι αυτό; τρώγεται;

Άντε και μόλις φτιάξει λίγο η οικονομία και φύγει οριστικά η πανδημία, διακοπές στον Άγιο Δομίνικο,

Κώστας Ζουγρής