H ψηφιακή εποχή μόνο αθώα δεν είναι και ελέγχει την ζωή μας με πολλούς τρόπους

H ψηφιακή εποχή μόνο αθώα δεν είναι και ελέγχει την ζωή μας με πολλούς τρόπους

Είμαι εναντίον των θεωριών συνωμοσίας αλλά η ψηφιακή επανάσταση δεν θα είναι τόσο αθώα όσο μας την παρουσιάζουν οι διάφορες κυβερνήσεις.

Έχουν αλλάξει πολλά και κάθε μέρα αλλάζουν περισσότερα, ο σκοπός δείχνει να είναι ο απόλυτος έλεγχος σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

Η επιδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω κάτω και μας επέβαλε μία νέα κατάσταση στα εργασιακά που δεν πρόκειται να αλλάξει αφού επενδύουν σ' αυτήν οι κορυφαίοι όμιλοι του πλανήτη οι οποίοι φροντίζουν να μην μπορεί να υπάρξει αντίδραση από τους εργαζόμενους.

Μέσα σε 1 χρόνο έχουν γίνει πράγματα που δεν θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί και βέβαια όλα αυτά θα μείνουν.

Το επόμενο στάδιο θα είναι οι εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο, γεγονός που δίνει την δυνατότητα για ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς, μπαίνουμε πραγματικά σε ένα ψηφιακό κόσμο που θα μας φέρει πιο κοντά στις αγαπημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχει το κοινό.

Κινηματογράφος στο σπίτι, μουσικές συναυλίες στο σπίτι, αγώνες ποδοσφαίρου στο σπίτι, προσωπική επαφή και παρουσία θα καταργηθούν προς όφελος της ψηφιακής τεχνολογίας που θα μας μεταφέρει όπου επιθυμούμε.

Θα θέλουμε να έλθουμε σε επαφή με κάποιο φίλο μας; θα ανοίγουμε την μεγάλη οθόνη και θα συνομιλούμε μαζί του από χιλιάδες μίλια μακριά, όπως στα Star Wars.

Κατάργηση των φύλων όπως τα ξέρουμε σήμερα και καθιέρωση του απροσδιόριστου τρίτου φύλου και αναπαραγωγή με τεχνικό τρόπο.

Στην μουσική τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα υπό έλεγχο. Κυκλοφόρησε το δεύτερο Αγγλόφωνο τραγούδι των BTS ενός συγκροτήματος με πιτσιρικάδες που πρεσβεύουν ακριβώς όλα τα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογικής δικτατορίας, ωραία παιδάκια απροσδιόριστου φύλου, ωραία τραγούδια φτιαγμένα με τον κατάλληλο τρόπο για να αρέσουν στους νεαρούς ακροατές και βέβαια εξασφαλισμένη άμεση προώθηση μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που ανήκουν σε συγκεκριμένη εταιρεία που προωθεί και το συγκρότημα.

Τρόπος διαφυγής; κανένας.

Κώστας Ζουγρής