Οι Ολυμπιακοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι τεσσάρες απομακρύνουν την ομάδα τους από την Ευρωπαϊκή διάκριση

Οι Ολυμπιακοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι τεσσάρες απομακρύνουν την ομάδα τους από την Ευρωπαϊκή διάκριση

Σε πελάγη ευτυχίας οι Ολυμπιακοί μετά τις επιβλητικές νίκες επί των αιωνίων αντιπάλων τους, ζουν σε μία παράξενη ευδαιμονία σαν να πέτυχαν κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά.

Στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχουμε δει αρκετές φορές μεγάλα σκορ μεταξύ των μεγάλων συλλόγων. Αυτό που δεν βλέπουμε πια είναι η μικρή έστω διάκριση στο Champions League, οι Ολυμπιακοί βέβαια είναι ενθουσιασμένοι κάθε χρόνο με μερικούς βαθμούς, 1-2 νίκες και είσοδο μερικές φορές στους 16 του Europa League.

Ας σκεφτούν αν υπάρχει Ευρωπαϊκή χώρα η οποία να διακρίνεται στην Ευρώπη μόνο η μία ομάδα που μόνιμα κατακτά το πρωτάθλημα ελλείψει αντιπάλου.

Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία έγιναν μεγάλες ποδοσφαιρικά γιατί αρκετές ομάδες τους διακρίνονται κατά καιρούς στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα..

Αν είχε λίγο μυαλό ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κατευθύνει τα χρήματα που του περισσεύουν στους υποτίθεται αντιπάλους τους, μήπως και γίνει το πρωτάθλημα μας ανταγωνιστικό και φτιάξει και αυτός μια ομάδα που επιτέλους θα κάνει κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη, εκτός του να προκριθεί στους ομίλους.

Κοροϊδεύουν τους πεθαμένους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στις σελίδες τους στο διαδίκτυο, κάτι που μέχρι ένα βαθμό είναι θεμιτό και ίσως το έκαναν και οι αντίπαλοι τους αν ήταν στην θέση τους, όμως έχουμε δει τον Ολυμπιακό, όπως όλες τις ομάδες να χάνουν με μεγάλα σκορ.

Ο Ολυμπιακός αν δεν βρει αντίπαλο στην Ελλάδα, θα φτάσει κι αυτός στα επίπεδα των αντιπάλων του, είναι κρίμα μια τόσο ιστορική ομάδα να μην μπορεί να πλησιάσει έστω την Ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, ενώ στο μπάσκετ, είδατε για να υπάρχει άμιλλα διακρίθηκαν και οι δύο, κάτι έκανε και ο Άρης παλαιότερα..

Κώστας Ζουγρής