Εγκληματικότητα: Τι πρέπει να κάνουν κράτος, δικαστική εξουσία

Εγκληματικότητα: Τι πρέπει να κάνουν κράτος, δικαστική εξουσία

Μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όλοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και ζητούν καλύτερη αντιμετώπιση στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Το ίδιο είχε συμβεί μερικές εβδομάδες πριν με την δολοφονία του δημοσιογράφου, αφού αυτή έβαζε σε προβληματισμό τους συνάδελφους του.

Τα προβλήματα για την χώρα ξεκινούν νομίζω από την έλλειψη χρημάτων για την συντήρηση όλων αυτών που συλλαμβάνονται, γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία αφήνονται οι περισσότεροι ελεύθεροι.

Όσο δεν υπάρχουν φυλακές και κονδύλια για το προσωπικό που χρειάζεται, όπως βέβαια και για την σίτιση και συντήρηση των παρανόμων, μην περιμένετε να δείτε φως, απλά μας κοροϊδεύουν όλοι και βέβαια όπως συμβαίνει πάντα μας κρύβουν την αλήθεια.

Δε νομίζω ότι η αύξηση των ποινών θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση του προβλήματος.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ειλικρίνεια, κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει για τους χουντικούς, όταν τον ρώτησαν πότε θα βγουν από την φυλακή, όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια.

Τώρα κυβέρνηση και δικαστές, όταν λένε ισόβια, εννοούν 8 χρόνια, τόσα μένουν μέσα οι ισοβίτες.

Δηλαδή σκοτώνεις 5 άτομα και σε 8 χρόνια είσαι έξω, γιατί το κάνουν αυτό; αυτοί ξέρουν.

Εγώ θα ήθελα οι ποινές να μην μειώνονται ποτέ, αν το κρίνει ο δικαστής, ας τιμωρεί τον φόνο 5 ανθρώπων με 8 χρόνια, όχι να διαβάζουμε , ισόβια στο κτήνος και το κτήνος σε 8 χρόνια να είναι έξω, όταν όλοι έχουν ξεχάσει το τι έκανε και αυτός θα κάνει το επόμενο έγκλημα, για άλλα 8 χρόνια, αφού έτσι έχει μάθει..

Μας παραμυθιάζουν για τον νόμο Παρασκευόπουλο, αυτός ο νόμος υποθέτω θα ήταν απόφαση πολλών δικαστικών, δεν θα ξύπνησε ξαφνικά και είπε ας κάνουμε αυτό ή εκείνο, ούτε ο κάθε Κατρούγκαλος σκέφτηκε να θάψει τα όνειρα όλων των ασφαλισμένων, ήταν συλλογική απόφαση που την είχαν ξεκινήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ξένων, δεν αντέχω πια να μας κοροϊδεύουν όλοι.

Κώστας Ζουγρής