Tom Jones: Είμαι γέρος, αλλά η φωνή μου είναι νέα

Tom Jones: Είμαι γέρος, αλλά η φωνή μου είναι νέα

Για την προώθηση του τελευταίου του άλμπουμ ο Tom Jones έδωσε πριν μερικούς μήνες μερικές πληροφορίες που δεν τις είχαμε διαβάσει πρόσφατα και μπορεί και να μην τις ξέραμε.

Όταν πήγαινε σχολείο σχεδόν τον έδιωξαν από την παιδική χορωδία γιατί η φωνή του επισκίαζε τα υπόλοιπα παιδιά.

Το 1963 άλλαξε το όνομα του σε Tommy Scott και ο Gordon Mills που ήταν αυτός που ανέλαβε την καριέρα του, το έκανε Tom Jones.

Το πρώτο του τραγούδι Chills And Fever το 1964 δεν ανέβηκε στο τσαρτ, τα κατάφερε όμως με το επόμενο που ήταν το It's Not Unusual.

Ο Gordon Mills ήταν στις αρχές του '60 μέλος των Viscounts που είχαν 2-3 επιτυχίες στην Αγγλία με διασκευές σε Αμερικάνικα τραγούδια.

Στα τέλη του '60 ο Paul McCartney του πρότεινε να πει πρώτος το Long And Winding Road αλλά αρνήθηκε γιατί είχε προγραμματίσει το Without Love, είχε κάνει διαφήμιση και δεν μπορούσε να αλλάξει γνώμη.

Το 1999 ο McCartney του πρότεινε άλλο τραγούδι, αλλά και πάλι ο Tom είχε προγραμματίσει άλμπουμ με ντουέτα.

Οι διασκευές που έκανε ήταν συνήθως τραγούδια που δεν είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, έτσι δεν θα ήταν δίκαιο να τις χαρακτηρίσουμε απλές διασκευές, οι δικές του ερμηνείες πάντα ξεπερνούσαν τις αυθεντικές, όπως το She's A Lady του Paul Anka, δεν ήταν αυτό που κάνουν όσοι τραγουδούν επιτυχίες του παρελθόντος.

O Eric Clapton του είχε προτείνει να γίνει μέλος της μπάντας του, ενώ ο Stevie Wonder είχε πει ότι είναι ευλογία για έναν συνθέτη να λέει τα τραγούδια του ο Tom Jones.

Στο τηλεοπτικό του σώου This Is Tom Jones, τραγούδησε με τους Cher, Janis Joplin, Dusty Springfield, Ray Charles, Joe Cocker Liza Minelli κα.

 

 

Ενώ ερμήνευε και τραγούδια μαύρων, κάτι που δεν άρεσε στο ABC, όπως και η πρόσκληση μαύρων όπως οι Aretha Franklin και Little Richard.

Κώστας Ζουγρής

 

 

Video Url