Για την ημέρα γενεθλίων τους- μερικά λάιβ των Greta Van Fleet

Για την ημέρα γενεθλίων τους- μερικά  λάιβ των  Greta Van Fleet

Με τις πρώτες δημιουργίες τους σε πρόσφατες σχετικά εμφανίσεις τους.

Joshua Michael Kiszka,– Jacob Thomas Kiszka, κιθάρα - Samuel Francis Kiszka, o βενιαμίν ,bass-keybords- Daniel Robert Wagner (ντραμς).

Αν και αναλογιζόμενος την όποια υπερβολή-υπέρβαση ξανααναφοράς μου στην μπάντα , δεν το κατάφερα . Και έχει ήδη γίνει αναφορά, και στο 2ο Αλμπουμ. Ομως, συνέπεσαν να είναι όλα μαζί. Σήμερα, είναι η ημέρα γενεθλίων των δύο δίδυμων νεαρών,(και του μικρότερου ήταν στις 2 του ίδιου μήνα). Let it be , Γιορτάζει μια ολόκληρη νέα μπάντα, γενικά με πολλές επιβραβεύσεις και με νέο 2ο Αλμπουμ.

Νεαροί και ταλαντούχοι που παίζουν τους πάντες και τα πάντα. Πατάνε σε 5-50 θρύλους, αλλά έχουν ακούσματα από το1960 έως σήμερα.

Πολύ θα θέλαμε να είχαμε πολλά τέτοια, ροκ συγκροτήματα, στο σήμερα.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι , τι συμβαίνει με μας τους παλιούς . Μήπως, έχουν κολλήσει τα αυτιά μας, στο 1970 και στα μεγάλα Ονόματα Θρύλους (Ξένους και Ελληνες) και δεν ξεκουνάμε ?

Ναι ,Τα 70΄ς υπήρξαν τεράστια και δύσκολα θα γίνουν προσπελάσιμα στο μέλλον, αλλά όμως χρονικά πέρασαν, τέλος .

Δεν ωφελεί σε κάτι ,τους νέους γενικά, το κόλλημα μας και οι εύκολες συγκρίσεις, σε παλιά μεγάλα Ονόματα ,(των θρύλων δηλ.κυρίως του 1970).. το ποτάμι προχωράει με ή χωρίς εμάς..

Πως μπορούν να κριθούν στο 2021, νέες μπάντες,- με ομοιότητες μεν των 70΄ς - , σε δημιουργίες τους στα 19-20-22 χρόνια τους ? Που θε έπρεπε δηλαδή να πατήσουν, αν όχι σε μεγαθήρια ? δεν είναι φτασμένοι 40άρηδες ή 60άρηδες . Τι γνώμη να πούμε ? με ποια μέτρα κ σταθμά ? επιρροών ? τεχνικής ? ταλέντου ? εποχής ? συναγωνισμού ? πλουραλισμού ? όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ την δυσκολία ακούσματος, παιξίματος ,η προχειρογραψίματος μουσικής έστω και σε κάτι τις ,μικρό ,είτε του 1970 είτε του 2010 , θα καταλάβει καλύτερα.

(Αλλωστε όλα, -μα όλα τα Ονόματα και οι θρύλοι των 70΄ς κυρίως,- πάτησαν πάνω, και με τα 20τους δάχτυλα, σε παλιότερούς τους , ίσως και για καιρό ).

Χαίρομαι που υπάρχουν στο 2021 νέα συγκροτήματα σαν τους GVF, και αρκετές μπάντες ακόμη που κάνουν την εμφάνισή τους …..και σε αναμονή για νέες δημιουργίες τους, με τον δικό τους ήχο,που κάποιες σίγουρα θα βρούν …Σύντομα να έρθουν και στην Ελλάδα.

.** μου αρεσε επίσης η χτεσινή αναφορά με σχόλιο ,στους νέους Inhaler . και ιδίως το παρακάτω

<Το καλό με το κοινό της Αγγλίας είναι πως άνθρωποι κάθε ηλικίας - από πιτσιρίκια μέχρι και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας - δίνουν ευκαιρίες σε καινούρια συγκροτήματα, τα ακολουθούν σε συναυλίες, τα στηρίζουν και δεν αναλώνονται σε συνεχείς κριτικές και ομοιότητες>.

Αραγε, Πόσες μπάντες < βαράνε> έτσι ,στο σήμερα, στα 19-20 τους ?

Edge Of Darkness (Live in Toronto / 2018)

https://www.youtube.com/watch?v=U3-hRlnL6jQ

Live at the Red Rocks Amphitheater: Act 3 (on September 24, 2019).

Guitar Solo -4.10 Black Flag Exposition- 15.10 Watching Over – 20.14 When The Curtain Falls

Lover, Leaver (Taker, Believer) (Live in LA / 2018) 26 min…

https://www.youtube.com/watch?v=BXUqYFf4RfQ&list=RDENfETz7RCwo&index=27

safari song….κάπου…. στα 18-19 τους.

παίζοντας Blues, με τον …ντράμερ ,στο μπάσο.

Live at the Red Rocks Amphitheater: Act 2. (on September 24, 2019).

Flower Power (extended outro) - 13.35 Age of man - 23.22 The music is you (John Denver cover) - 24.58 You're The One …αφιέρωση πού αλλού ? προς την μητέρα τους…

Heat Above (Jimmy Kimmel Live) από το 2ο αλμπουμ

https://www.youtube.com/watch?v=QurFq8xtpgc

Greta Van Fleet Candlelight Sessions – Broken Bells (Live) πρίν λίγες ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=O2W87qkkkoE

Κώστας Πέππας