Ενώ έξω 'αγοράζουν μουσική΄, εδώ οι περισσότεροι την περιφρονούν

Για πρώτη φορά τραγούδι του Dylan No 1 σε κάποιο από τα τσαρτ του Billboard

Δεν είναι μυστικό το ότι στην Ελλάδα αρκετοί πιστεύουν ότι η μουσική τελείωσε και από πλευράς κερδών είναι σε συνεχή υποχώρηση αφού είναι ένα προϊόν που μπορούν όλοι να αποκτήσουν χωρίς χρήματα.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για άλλες χώρες όπου οι πωλήσεις και τα κέρδη των δισκογραφικών εταιρειών σημειώνουν μεγάλη άνοδο εδώ και πολλά χρόνια.

Οι κυβερνήσεις μας ποτέ δεν είδαν την μουσική σαν κάτι που θα μπορούσε να αποδώσει κέρδη στο κράτος γιατί για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά κάτι που δεν είναι αρεστό σε όλους.

Τίποτα δεν έρχεται από τον ουρανό, ο Λεωνίδας Καβάκος πχ για να γίνει αυτό που έγινε, δηλαδή ένας παγκοσμίου φήμης βιολιστής δουλεύει από μικρό παιδί.

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν, ξαφνικά όλοι αγοράζουν μουσική, πουλήθηκε ο κατάλογος των τραγουδιών του Bob Dylan, του Neil Young, του Paul Simon και πολλών άλλων και αν νομίζετε ότι τα πούλησαν για να τα ξεφορτωθούν επειδή δεν πουλάει η μουσική, κάποιοι τα αγόρασαν με σκοπό να κερδίσουν.

Στην Ελλάδα κανείς δεν επενδύει στην μουσική και το παράδειγμα είναι η σελίδα μας που έχει υψηλή επισκεψημότητα και όμως δεν προσελκύει την ανάλογη διαφήμιση, ούτε δείχνει ότι θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Από την άλλοι και οι επισκέπτες μας, ενώ αγαπούν την μουσική δεν προτίθενται να σπαταλήσουν ούτε ένα Ευρώ για να βοηθήσουν την προσπάθεια μας, εντάξει έχουμε συνηθίσει πια, την περασμένη εβδομάδα άλλος ένας από αυτούς που μας στήριζαν κάθε μήνα με 2 Ευρώ αποχώρησε. Δεν είναι για τα 2 ευρώ, αλλά δεν δείχνει ότι υπάρχουν νέοι φίλοι της μουσικής και οι παλαιότεροι απομακρύνονται.

Αντίθετα το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι μεγάλο στο να εκφράσουν μίσος για ότι δεν συμπαθούν, πραγματικά έχει αλλάξει εντελώς ο κόσμος ή εμείς ζούμε αλλού..

Κώστας Ζουγρής.