Ωραίες Κυριακάτικες σκέψεις για όσους ψάχνουν κάτι περισσότερο

Ωραίες Κυριακάτικες σκέψεις για όσους ψάχνουν κάτι περισσότερο

Πριν από μερικές μέρες στα πλαίσια των εξετάσεων που κάνω για να βρω μια άκρη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω εδώ και δύο μήνες, πήγα σε ένα από τα πολλά ιατρικά κέντρα.

Θα μπορούσε την ίδια εξέταση να την κάνω σε κρατικό νοσοκομείο μετά από αρκετούς μήνες, αν βέβαια είχα καταφέρει να επιζήσω.

Βέβαια για την εξέταση ευτυχώς πλήρωσα μόνο συμμετοχή, ενώ στο κρατικό θα ήταν εντελώς δωρεάν.

Εντύπωση μου έκανε ο ρυθμός που δούλευε το προσωπικό ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γρήγορος.

Από περιέργεια ρώτησα κάποιον αν οι αμοιβές τους είναι υψηλές και αξίζουν τον ρυθμό εργασίας.

Μου απάντησε, ότι ναι τους πληρώνουν καλά, αλλά όχι τόσα όσα θα έπρεπε να παίρνουν και μου είπε ότι στον τομέα αυτό της πυρηνικής ιατρικής αυτοί κάνουν 45 εξετάσεις την ημέρα και ένα από 2 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, κάνει 15.

Δεν έχω αμφιβολία ότι στον ίδιο τομέα το προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων θα είναι μεγαλύτερο σε αριθμό.

Θα είχε όμως τρομακτικό ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες που πληρώνουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στο σύστημα υγείας το να ξέρουν το πόσο πληρώνουν και γιατί σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφέρει και το Υπουργείο υγείας, όπως και την αντιπολίτευση ώστε να ξέρει το τι ζητάει από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θα ήταν πιστεύω και μία καλή δημοσιογραφική έρευνα, την οποία βέβαια ποτέ δεν θα κάνουν οι δημοσιογράφοι που δεν ακουμπούν καμία συντεχνία.

Ίσως η σκέψη μου να είναι τρελή, όπως οι περισσότερες από αυτές που εκφράζω κατά καιρούς.

Κώστας Ζουγρής