Γιατί πρέπει να παίζουμε το παλιομοδίτικο ματς "ροκ"-"λαϊκά";

 Γιατί πρέπει να παίζουμε το παλιομοδίτικο ματς "ροκ"-"λαϊκά";

Ούτε φύλακες του ροκ, ούτε κανενός είδους μουσικής. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε και γιατί έχετε αυτό το ύφος. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί δεν μπορεί κανείς να κάνει κριτική, και γιατί πρέπει να παίζουμε το παλιομοδίτικο ματς "ροκ"-"λαικά". Χθες άκουγα Frank Sinatra, Δόμνα Σαμίου, Lorde και Fabrizio de Andre. Έπρεπε να ακούσω και Άντζελα για να "ξεκολλήσω" μουσικά;

Για τα μπουζούκια τώρα. Κάποιοι από εμάς, μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία όπου η κακής ποιότητας ελληνική μουσική κυριαρχούσε παντού. Είναι η κοινωνία που με τόση ανεμελιά περιγράφετε. Με σκυλάδικο στα πρωινάδικα και στα βραδινά σόου, σκυλάδικο στα λεωφορεία που παίρναμε από την επαρχία, σκυλάδικο και τσιφτετέλι στα βραδινά μαγαζιά. Δεν είχαμε καν επιλογή. Είχαμε μόνο τον Πετρίδη και τον Ζουγρή, το Ποπ+Ροκ, και πέντε φίλους που μας μάθανε να ακούμε καλή μουσική -γενικά, όχι "ροκ" μόνο. Ευτυχώς.

Αυτό που εσείς περιγράφετε σαν "πραγματική διασκέδαση", για κάποιους από εμάς ήταν μια δικτατορία φτηνών ήχων. Και αυτή η "ανέμελη" ελληνική κοινωνία, που τα'σκαγε και τα ́σπαγε στην Άντζελα και τον Καρρά, με τα μπουκάλια, τα ξυροκάρπια και τα γαρύφαλλα, την είδαμε πολύ καλά που κατέληξε και με ποιων τα λεφτά διασκέδαζε.

Κι ο Καρβέλας ό,τι μπορούσε έκανε. Ο καθένας με τις επιλογές του και τις ικανότητές του.
Αν μπορούσε ο Καρβέλας θα ήταν Vangelis (όντως, καλό παράδειγμα). Δεν μπορεί όμως -είναι ένας μέτριος συνθέτης με μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές. Αν ήθελε ο Καρβέλας θα ήταν ίσως Λάκης Παπαδόπουλος (με κάποια προσπάθεια...). Δεν ήθελε όμως. Ήθελε εύκολα λεφτά και σταριλίκια. Και καλά έκανε, αλλά δε θα του πω και μπράβο. Ξέρετε οι άνθρωποι κρίνονται κι από τις επιλογές τους. Κι ο Πετρίδης θα μπορούσε να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδια στα '90ς και να κάνει μουσικοκριτικές στα πρωϊνάδικα. Δεν το έκανε.

Η ποιότητα του Καρβέλα ως δημόσιο πρόσωπο και ως συνθέτης απεικονίζεται εξαιρετικά στα δεκάδες τραγούδια που έγραψε για τις εκπομπές της Πάνια, εκπομπές που άνθρωποι συχνά με ειδικά προβλήματα διαπομπεύονταν στο πανελλήνιο, που αχόρταγο κατανάλωνε trash-tv. Να θυμίσω; Βας-Βας, Κάτμαν, Ο Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι: σκουπιδομουσική για σκουπιδοτηλεόραση.

Άντε, καλή χρονιά και καλή διασκέδαση ;