Βγάλε την μάσκα που κρύβεις

Βγάλε την μάσκα που κρύβεις

Από τον Κώστα Ζουγρή

Βγάλε την μάσκα που κρύβεις

Κάθε φορά που έρχεται στην επικαιρότητα κάποιο από τα λαμπερά ονόματα της Ελληνικής μουσικής και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να προκαλέσει την προσοχή μας, θα βρεθούν αρκετοί που θα επικρίνουν την πορεία του για πολιτικούς, κοινωνικούς ή καλλιτεχνικούς λόγους.

Το ίδιο βέβαια κάνουν και για τα μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής, σαν να λατρεύουν την μετριότητα.

Πόσοι δεν έχουν κοροϊδέψει την Madonna, την Lady Gaga, την Britney Spears και πολλούς άλλους, ακόμα κι εγώ έχω βρεθεί στον πειρασμό να κρίνω μερικές φορές την συμπεριφορά, όχι την καλλιτεχνική πορεία, της πρώτης.

Σαββόπουλος, Νταλάρας, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, προς το τέλος της ζωής του, Πορτοκάλογλου, αλλά και νεότεροι όπως η Μποφίλιου, όλοι έχουν πέσει θύματα επιθέσεων από αυτούς που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα και είναι οι υπέρτατοι κριτές της κοινωνίας μας σε ηθικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Πιο συχνά είναι τα σχόλια για πολιτικούς λόγους αφού η κρίση έχει φέρει στον αφρό τους 'οργισμένους πολίτες' που ζητούν εκδίκηση από τους πάντες που νομίζουν ότι τους έκλεψαν το παραμύθι τους παραβλέποντας και την δική τους ενδεχόμενη ευθύνη.

Η Άννα Βίσση βέβαια δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, ίσως ενοχλεί το ότι σ' αυτή την ηλικία και μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το πράγμα είναι απλό, δεν σου αρέσουν όλοι αυτοί για τους δικούς σου λόγους; τους αγνοείς και να είσαι σίγουρος ότι σε μερικά χρόνια δεν θα μιλάει κανείς γι' αυτούς.

Διαφορετικά σεβάσου την αξία τους και την προσφορά των περισσότερων από αυτούς στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας μας.

Μην νομίζετε βέβαια ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι πολλοί, είναι μία μικρή μειοψηφία που φωνάζει όμως περισσότερο.

Το να φωνάζεις έχει δείξει ότι αποδίδει σε όλα τα επίπεδα, βλέπετε ότι όλες οι μειονότητες συνήθως πετυχαίνουν τον σκοπό τους, γιατί ο άλλος φοβάται τον σκύλο που γαβγίζει γι' αυτό και γαβγίζει.

Εμείς κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, παρουσιάζουμε όλα τα είδη της μουσικής, στις εκπομπές μας έχουμε αφιερώσει προγράμματα στην κλασική μουσική για 7 χρόνια στο Γ' Πρόγραμμα, στην τζαζ, στα μπλουζ, στο ροκ, την ποπ, την Ελληνική μουσική, ακόμα και δημοτικά έχουμε παίξει με την ευκαιρία κάποιας εθνικής εορτής, τώρα ίσως θα μας κατηγορούσαν σαν εθνικιστές στην χώρα της αμφισβήτησης.

Χρόνια Πολλά