Θα περάσουν χρόνια για να συνέλθει η μουσική και το σινεμά ίσως δεν θα συνέλθει ποτέ!

Θα περάσουν χρόνια για να συνέλθει η μουσική και το σινεμά ίσως δεν θα συνέλθει ποτέ!

Σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται συνείδηση σε πολλούς ότι η ζωή μας δύσκολα θα επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εμφάνιση του ιού.

Θα μου πεις, εδώ η ανθρωπότητα έχει περάσει τόσα και τόσα, αυτό δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει;

Όλα όσα είχε περάσει δεν είχαν πάρει όμως την διάσταση που έχει πάρει η σημερινή κατάσταση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαμορφώνουν καθημερινά τις διαθέσεις μας.

Ό,τι δεν παίρνει δημοσιότητα, αργά ή γρήγορα εξαφανίζεται και όπου υπάρχει δημοσιότητα, συνήθως υπάρχει εκ του πονηρού γιατί συντηρεί μία κατάσταση που δεν είναι αποδεκτή από την λογική και την πραγματικότητα.

Σ' αυτό το σημείο έχουν κάποιο δίκιο αυτοί που δεν μπορούν να συνηθίσουν τις επιπτώσεις που έχει φέρει στην ζωή μας ο ιός.

Στην μουσική, οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία καλλιτέχνες θα ασχοληθούν πια με την κηπουρική, όπως ο Keith Richards και ουσιαστικά θα απομακρυνθούν οριστικά από την μουσική, γιατί δεν νομίζω ο Jagger και οι άλλοι να κάνουν τις γυμναστικές τους για κάτι που μπορεί να επανέλθει στους προηγούμενους ρυθμούς το 2024 και αν, αφού αυτός ο ιός είναι κάτι σαν την γρίπη και το εμβόλιο δεν τον απομακρύνει οριστικά, θα μας έρχεται κάθε χρόνο και αφού δεν θα κάνουν όλοι το εμβόλιο, θα γίνει κατεστημένο.

Οι νέοι καλλιτέχνες, την έχουν ακόμα πιο δύσκολα, χωρίς έσοδα από συναυλίες και με τα ελάχιστα που παίρνουν από τις μουσικές πλατφόρμες και τις εταιρείες, δεν θα έχουν κίνητρο να ασχοληθούν, σιγά σιγά ο κλάδος θα μαραζώνει και θα ζει από το παρελθόν.

Μόνο αν καταφέρουν να στήνουν διαδικτυακές συναυλίες, θα μπορούσε να γίνει κάτι.

Στον κινηματογράφο θα ανακοινωθούν, ανακοινωθούν τα όσκαρ και θα είναι υποψήφιες όλες οι μέτριες, έως αδιάφορες ταινίες του Netflix, η μαζική επιστροφή στους κινηματογράφους δεν δείχνει να γίνεται πριν περάσει αρκετός χρόνος.

Οι μεγάλες εταιρείες δεν θα αργήσουν να χρεωκοπήσουν και να οδηγηθούν σε νέα χέρια και θα συμβεί ότι και στην σημερινή δισκογραφία σε χειρότερη όμως εκδοχή γιατί ο κινηματογράφος δεν είναι μουσική, οι αδυναμίες φαίνονται αμέσως, στην μουσική με την προβολή μπορείς και να επιβάλεις κάτι μέτριο, στο σινεμά είναι δύσκολο.

Θα πληθαίνουν οι τηλεοπτικές μετριότητες, ήδη τα εμπορικά κανάλια διαφημίζουν τα νέα reality του 2021 που είναι ακόμα χειρότερα, ο κόσμος τρελαίνεται για την σαντιγί, δεν σκέφτεται πόσο κακό του κάνει. Ωραίες γυναίκες, ωραίοι άνδρες, εύκολο το δόλωμα.

Τι θα κάνουν αυτοί που έχουν τις κινηματογραφικές αίθουσες; παλαιότερα τις έκαναν σούπερ μάρκετ, τώρα; τι θα κάνουν οι μουσικοί; τα έτοιμα θα τελειώσουν και προοπτική καμία, οι περισσότεροι δεν έχουν και τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για επιδόματα, μιλάμε για καταστροφή

Πάντα βέβαια ελπίζουμε, αλλά προσωπικά άρχισα να μην βλέπω φως, θα δείξει, υπάρχει σχέδιο απαξίωσης; και να μην υπάρχει η κατάσταση εκεί οδηγεί.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Αγαπάς την μουσική και έχεις την δυνατότητα; στηρίζεις....

Δυνατότητα επιλογής από 9 μουσικά ψηφιακά μας βιβλία. apotis4stis5@yahoo.com (Pay Pal)

Με 100 ευρώ μπαίνετε στην χρυσή μας λίστα, με 200 ή περισσότερα στην πλατινένια οι οποίες θα δημοσιεύονται με τα ονόματα αυτών που το επιθυμούν.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7601401010101002310247659

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR9401720410005041089155483

https://www.popup.gr/