Γυναικεία κυριαρχία και στη μουσική το 2020

Όλος ο πλανήτης προσπαθεί να αξιοποιήσει τα μουσικά του ταλέντα, εκτός της Ελλάδας

Άλλη μία χρονιά τελειώνει και η παρουσία των γυναικών στην σελίδα μας είναι πια σαφώς μεγαλύτερη από αυτή του ανδρικού φύλου.

Οι γυναίκες πιστεύω είναι πιο ευαίσθητες στα κοινωνικά μας θέματα και στην μουσική. Οι άνδρες είναι πιο φανατικοί στα πιστεύω τους και εύκολα θα μας εγκαταλείψουν αν δουν τον παραμικρό υπαινιγμό που νομίζουν ότι θίγει , το κόμμα, την ομάδα ή ακόμα και το συγκρότημα ή μουσικό που αγαπούν.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι εξαιρετικά σπάνια θα διαβάσουμε μία απειλή ότι θα εγκαταλείψει την σελίδα μία γυναίκα, αντίθετα αυτό συμβαίνει συχνά με άντρες οι οποίοι είναι ίσως και πιο ευαίσθητοι.

Οι άνδρες όμως είναι αναλογικά οι περισσότεροι που στηρίζουν την σελίδα, ενδεχομένως είναι και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Όπως και να χει, εμείς σας θεωρούμε όλους σαν μέλη της οικογενείας μας και ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειες σας το καλύτερο για τις γιορτινές μέρες και τον καινούργιο χρόνο και πάνω απ' όλα με υγεία.

Οι γυναίκες μέσα στο 2020 μας χάρισαν φέτος τα καλύτερα άλμπουμ για τα οποία δεν βλέπω να τρελαίνονται αυτοί που γράφουν συνήθως για μουσική στο διαδίκτυο.

Οι γυναίκες της χρονιάς φέτος ήταν Fiona Apple, Dua Lipa, Laura Marling, Taylor Swift, Jessie Ware, Lady Gaga, εκτός της Jessie Ware που δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα, αν και είχε ωραία τραγούδια, τα οποία όμως για κάποιο λόγο χάνονται στο άλμπουμ της, δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους Έλληνες που για μία ακόμα χρονιά έχουν σαν αγαπημένες Ελληνίδες τραγουδίστριες που συχνά τραγουδούν Αγγλικά, αν δεν το κάνουν από συμπαράσταση σε φίλους ή τις ίδιες, μιλάμε για πρόβλημα, βέβαια αυτές άρχισαν να το καταλαβαίνουν και σιγά σιγά άρχισαν να τραγουδούν Ελληνικά, είναι βέβαια λίγο αργά τώρα, αλλά.....

Χρόνια Πολλά με την αγάπη μας!

Κώστας Ζουγρής