Στους Έλληνες από τις γυναίκες τραγουδίστριες αρέσει η Janis Joplin, όχι η Dua Lipa και η Billie Eilish

Στους Έλληνες από τις γυναίκες τραγουδίστριες αρέσει η Janis Joplin, όχι η Dua Lipa και η Billie Eilish

Κάναμε ένα ερώτημα σήμερα για το αν πρέπει η Dua Lipa να είναι στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς με το πρόσφατο άλμπουμ της.

Στην καλύτερη περίπτωση μερικοί έγραψαν ότι είναι ένα καλό ποπ άλμπουμ και τίποτα περισσότερο.

Καλό αυτό, αλλά μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ποπ κυριαρχεί στην μουσική εδώ και 90 σχεδόν χρόνια;

Τι το κακό λοιπόν που είναι ποπ το άλμπουμ της Dua Lipa, τι ήθελαν, να ηχογραφήσει ροκ; αν το έκανε δεν θα την μάθαινε κανείς.

Το ροκ με την έννοια που του δίνουμε εδώ, δεν υπάρχει πια. Γράφει ένας στο fb να είναι το άλμπουμ της Dua Lipa και να μην είναι των Kansas, των Fats Warning και των Blue Oyster Cult; το ξέρει αυτό ο Πετρίδης;

Το καλοκαίρι στο Voice ένα κοριτσάκι τραγούδησε μία διασκευή που είχε κάνει η Janis Joplin και όλοι τρελαθήκανε, η Janis Joplin που έχει πεθάνει εδώ και 50 χρόνια. Άραγε θα τους άρεσε αν ζούσε σήμερα και ήταν σχεδόν 8θ0 ετών;

Ειδικά στις γυναίκες τραγουδίστριες έχουμε μία καλή πρόγνωση και από την εποχή που εμφανίσθηκε η Taylor Swift, η Lady Gaga, η Billie Eilish και πολλές άλλες πάντα προβλέπουμε την επιτυχία τους.

Το ίδιο είχε γίνει και με την Dua Lipa για την οποία είχαμε γράψει από το 2015.

Φέτος είναι η χρονιά της, εκτός από τις υποψηφιότητες για Γκράμυ το άλμπουμ της είναι στις λίστες όλων των ΜΜΕ, ειδικά αυτών του εναλλακτικού ροκ τα οποία την ξεχωρίζουν.

Το πιθανότερο είναι να μην μάθετε ποτέ για το αν θα υπάρχει στην δική μας λίστα, αφού ζητάμε να μας στείλετε οποιοδήποτε ποσό για να σας στείλουμε την λίστα.

Το ξέρουμε πως δεν ενδιαφέρει και πολλούς αυτή η λίστα, δεν πειράζει, όσοι την θέλουν, την έχουν ήδη στα χέρια τους.

Βασικά ένας όμιλος μας κράτησε ζωντανούς και αυτή τη χρονιά. Το κράτος, η δισκογραφία, σχεδόν όλοι οι όμιλοι, ο χώρος της διαφήμισης και η πλειοψηφία του κοινού, δεν θεωρεί ότι πρέπει να μας συνδράμει με την βοήθεια του, άλλωστε υπάρχουν τόσες μουσικές πλατφόρμες, δεν πειράζει, να είναι όλος ο κόσμος καλά. καλές γιορτές.

Κωστας Ζουγρής