Κορωνοϊός: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μας τα λένε καλά!

Κορωνοϊός: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μας τα λένε καλά!

Κόκκινο, κόκκινο, κόκκινο, όλα στο κόκκινο, απαγορεύσεις, αλλά στην ουσία ελάχιστα θετικά αποτελέσματα.

Και πώς να έχουμε θετικά αποτελέσματα αφού η κυβέρνηση το παίζει υπερβολικά αυστηρή με τον ιό ενώ στην ουσία είναι αυτό που αποκαλούμε Λαλάκης;

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους δεν δείχνει ιδιαίτερους περιορισμούς, οι μισοί τουλάχιστον από τους πεζούς που κυκλοφορούν, τουλάχιστον στις συνοικίες και την περιφέρεια, δεν φορούν καθόλου μάσκα ή στην καλύτερη περίπτωση την φορούν με ακάλυπτη την μύτη και συχνά και το στόμα, απλά κρέμεται μήπως γίνει έλεγχος και προλάβουν να την βάλουν για να μην πέσει πρόστιμο.

Οι δήμοι σφυρίζουν αμέριμνα, ενώ θα έπρεπε να έχουν συμμετοχή στους ελέγχους, μία δημοτική σύμβουλος από τον Ασπρόπυργο παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανεξάρτητο κράτος στην περιοχή και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ναι να φωνάξουμε τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Από την άλλη κάθε μέρα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε διατεταγμένη υπηρεσία για να βγει το πολιτικό μεροκάματο, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, απλά σε όχι και τόσο σταθερή σε χρονολογικά διαστήματα παρέμβαση, κατηγορούν τον Μητσοτάκη για άπειρα πράγματα, λες και αυτός έφερε τον ιό στον πλανήτη.

Αφού βλέπουν ότι αυτή η αντιπολίτευση δεν 'τους βγαίνει' γιατί επιμένουν;

Μόνιμη καραμέλα να γίνουν προσλήψεις στην υγεία και να φτιάξουμε ΜΕΘ, μα στα προηγμένα κράτη που δεν έχουν πρόβλημα με τις ΜΕΘ και με το προσωπικό, πεθαίνουν πολύ περισσότεροι, δηλαδή τι θα γινόταν αν υπήρχαν άλλες 10000, θα φοβόταν ο ιός και θα έφευγε;

Πρώτα εξασφαλίζεις την τήρηση των μέτρων, πώς; αυτό το ξέρει ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος λειτουργεί σαν ευνουχισμένος κρατώντας ισορροπίες μεταξύ του πρώην ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, δηλαδή δεν θέλει να στεναχωρήσει κανέναν, κάνουμε και μερικές αυστηρές δηλώσεις και αυτό ήταν. 5 μέρες αυστηρών ελέγχων θα μας βάλλουν όλους στην θέση μας, αλλά θέλει συμμετοχή από όλους τους φορείς, τα κόμματα και τους πολίτες.

Μα έχει κουραστεί ο κόσμος, ναι όλοι έχουμε κουραστεί, αλλά υπάρχει και η άλλη ξεκούραση που όλοι προσπαθούμε να την αποφύγουμε, η αιώνια, γι' αυτό υπομονή μπας και γίνει τίποτα με τα εμβόλια. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και πολύ πιο σοβαρό από όσο νομίζουν μερικοί, οι οποίοι δεν πιστεύουν ιδιαίτερα στην επικινδυνότητα του ιού, αλλά για τους δικούς τους φοβούνται και προσπαθούν να τους πείσουν να τηρούν τις προφυλάξεις.

Δεν φοβάσαι; πήγαινε στα νοσοκομεία να βοηθήσεις στον ελεύθερο χρόνο σου, εκεί θα δεις την γλύκα, οι εργαζόμενοι εκεί έχουν φτάσει στα όρια τους, μην τους ζορίζουμε με τις εξυπνάδες μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν κάθε μέρα οι αρχές, ένας στους 10-15 που νοσεί, πεθαίνει, γιατί αφού κάθε μέρα μας λένε για 1000-1500 κρούσματα και πεθαίνουν 100, μιλάμε για τρομακτικό ποσοστό, εκτός και αν κάτι δεν πάει καλά στο μέτρημα των κρουσμάτων ή οι νεκροί είναι και από άλλες αιτίες.

Κώστας Ζουγρής