iksgsh

 

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την μουσική και κινούμαι γενικά στον χώρο της δισκογραφίας έχω αποκτήσει την εντύπωση ότι όλοι σχεδόν που ασχολούνται με την μουσική νομίζουν ότι είναι κάτι που 'τσουλάει' μόνο του και δεν χρειάζεται καμία βοήθεια.

 

Το κράτος δεν συζητάμε, είναι εντελώς ανύπαρκτο και ποτέ δεν έδωσε κάποια κυβέρνηση την εντύπωση ότι έχει έστω το παραμικρό ενδιαφέρον γι' αυτήν.

 

Κάποιο μεγάλο βραβείο, ο θάνατος ή άλλα σημαντικά περιστατικά είναι τα μόνα που προκαλούν το ενδιαφέρον τους.

 

Από την άλλη οι δισκογραφικές, από τις οποίες έχουν περάσει και ακόμα υπάρχουν σημαντικά στελέχη, ποτέ δεν έχει ενδιαφερθεί πραγματικά να διεκδικήσει αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

 

Τυφλωμένοι από τα κέρδη που στις περισσότερες χρονιές ερχόντουσαν σχετικά εύκολα δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το αύριο πιστεύοντας ότι με το ένα ή άλλο τρόπο, το χρήμα θα φτάσει στα χέρια τους.

 

Οι Έλληνες καλλιτέχνες από την πλευρά τους που είχαν ένα όνομα και επαφή με την έννοια της συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο με κάποιο από τα κόμματα εξουσίας, δηλαδή σχεδόν όλα, αφού τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν σε κυβερνήσεις συνασπισμού, όλο και κάτι έπαιρναν από τους δήμους ή άλλες εκδηλώσεις, είχαν και τις εμφανίσεις τους και όλα κυλούσαν μια χαρά.

 

Δεν μπορώ να μπω στα οικονομικά των καλλιτεχνών που είναι ήδη γνωστοί, ελπίζω να έχουν κάνει κάποιο κομπόδεμα ώστε να
μπορέσουν να αντέξουν στις δύσκολες στιγμές.

 

Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι θα κάνουμε χρόνια να δούμε πια νέο καλλιτέχνη αφού ποιος θα τολμήσει να ασχοληθεί με την μουσική χωρίς καμία προοπτική.

 

Θα μου πεις τι μπορεί να κάνει το υπουργείο πολιτισμού, εγώ ξέρω, αλλά αυτοί που έχουν τόσους συμβούλους ξέρουν; και τι κάνουν πέρα από τα επιδόματα που λογικά δίνουν στους δικαιούχους μουσικούς.

 

Πώς θα κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική μουσική, οι αγαπημένοι καλλιτέχνες όλων των κομμάτων δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, αλλά τα χρόνια περνάνε, ξαφνικά θα ξυπνήσουν ένα πρωί και η Ελληνική μουσική θα είναι εξαφανισμένη. Κρίμα για τους νέους.

 

Κάποτε οι συνθέτες μας έφερνα χρήματα στην Ελλάδα και μάλλον, παρά την κλάψα, ακόμα κάτι φέρνουν, τώρα όλοι στην τηλεόραση, εκεί δίνουν τα χρήματα τους οι μεγάλες εταιρείες. Αυτός είναι ο πολιτισμός της εποχής μας, αυτά βέβαια μόνο στην Ελλάδα, έξω κάτι γίνεται.

 

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την συμμετοχή μερίδας του κοινού που δεν χάνει αφορμή να κατηγορήσει κατά καιρούς μεγάλα ονόματα του τραγουδιού μας επειδή έκαναν ή δεν έκαναν, ναι συμβαίνει κι αυτό, πολιτικές δηλώσεις υπέρ του κόμματος που υποστηρίζουν. Λες και το Ελληνικό τραγούδι έχει αμέτρητους μεγάλους καλλιτέχνες ώστε να απαξιώνουμε μερικούς.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835 REVOLUT GB32 REVO 0099 7039 3051 61