Όταν η κάντρυ παντρεύεται με την ποπ, Eddie Rabbitt

Όταν η κάντρυ παντρεύεται με την ποπ, Eddie Rabbitt

Με τον γενικότερο όρο "country music" χαρακτηρίζουμε το είδος της "λαϊκής" μουσικής των ΗΠΑ που κατά κύριο λόγο ξεπήδησε και εξαπλώθηκε από τις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Με κύρια βάση της τα blues, την folk και τα gospel και στηριζόμενη στα έγχορδα με απλούς ρυθμούς και μπαλάντες, γνώρισε άνθηση στο κοινό των μεσοδυτικών/νότιων πολιτειών με turning point την δημιουργία της μουσικής σκηνής του "Grand Ole Opry" στο Nashville/Tenessee (1925), απ' όπου παρήλασαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες .

Κατά περιόδους και ανάλογα την δεκαετία όπου σημαντικοί καλλιτέχνες επιδρούσαν στο είδος αποκαλείτο old-time music, hillbily music, bluegrass, country & western, outlaw country, countrypolitan, country pop/rock και διάφορα άλλα.

Σαφώς και σε μία γενικόλογη αναφορά δεν μπορεί να χωρέσει μία παρέλαση των τεράστιων και πιο επιδραστικών ονομάτων του είδους κυρίως ανάμεσα στις δεκαετίες '40-'60. Όμως ιδιαίτερα από την δεκαετία του '70 με την επιτυχία και στα charts καλλιτεχνών όπως οι Glen Campbell, Bobbie Gentry, John Denver,Dolly Parton, Anne Murray, B. J. Thomas, Bellamy Brothers, ,Kenny Rogers, Linda Ronstadt κ.α., έτυχε μεγαλύτερης αποδοχής και από το mainstream κοινό, ενώ στο είδος έδωσαν νέα πνοή πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες στα '80's και 90's.

Ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια και από τα πιο αγαπημένα των αρχετυπικών "truck drivers", ήταν το ρυθμικό "Drivin' my life away" του 1980 από τον πρόωρα χαμένο Eddie Rabbitt .