Τι είναι αυτό που θα ήθελα και δεν το έχω ήδη;

Τι είναι αυτό που θα ήθελα και δεν το έχω ήδη;

Ένα πραγματικά σημαντικό ερώτημα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας στον εαυτό του. Ίσως μας δώσει λύσεις σε πολλές από τις σκέψεις μας.

Το σκέφτηκα λίγο και πραγματικά δεν είναι εύκολο το να πω αν μου λείπει κάτι που εξαρτάται από εμένα να το αποκτήσω, δηλαδή δεν είναι κάποιο υλικό αγαθό.

Σε όλους λίγο, πολύ λείπουν διάφορα, αλλά δεν τολμούμε ούτε στον εαυτό μας να τα αποκαλύψουμε.

Οι δύσκολες στιγμές, βασικά στον τομέα της υγείας είναι αυτές που βοηθούν μερικές φορές την σκέψη μας, αλλά καλό είναι να μην έχουμε αυτές τις ευκαιρίες.

Ένα μικρό παιδί, εύκολα θα σου ζητήσει κάποιο παιχνίδι και ας έχει αμέτρητα, όσο πιο πολλά έχει όμως, τόσο δύσκολα θα εκτιμήσει τα αγαθά που προσφέρει η ζωή σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους, γράφω σχεδόν γιατί υπάρχουν και δύσκολες περιπτώσεις.

Η σύγχρονη ζωή μας δημιουργεί παραπλανητικά συναισθήματα, όπως το ότι θα ήθελα να έχουν καλύτερη αποδοχή οι λίστες που άρχισα να φτιάχνω στο Spotify, όμως όταν βάζω να τις ακούσω νιώθω μια σπάνια ευχαρίστηση γιατί είναι όλα τα τραγούδια κομμάτι από τις αναμνήσεις μου.

Γενικά πιστεύω ότι στον καθένα μας λείπει αυτό που δεν τολμά να αποκαλύψει και θα του λείπει μέχρι το τέλος, εκτός και αν βρει κάποιον που μπορεί να του το αποκαλύψει, δύσκολο, μόνο στην συνείδηση του.

Κώστας Ζουγρής

https://open.spotify.com/playlist/6OhXxRcA8JZvUfzw6o5cmm