madonna springsteen widelg

 

Θέλουν να επιβάλλουν ένα δικό τους καινούργιο κόσμο


Σε όλα τα επίπεδα βλέπουμε μία προσπάθεια από τα κέντρα εξουσίας στο να επιβάλλουν αυτό που απλά περιγράφουμε 'οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι'.

 

Στην μουσική, ανύπαρκτοι μέχρι χθες μουσικοί και βέβαια πάντα μαύροι, μερικοί από τους οποίους μάλιστα δεν ζουν πια όπως οι Pop Smoke και Juice Wrld που τα άλμπουμ τους σπάνε όλα τα ρεκόρ με πωλήσεις μερικών εκατοντάδων τεμαχίων, σε αντίθεση με τα δεκάδες εκατομμύρια άλλων μαύρων, με τους νέους κανόνες του τσαρτ, σύντομα θα επισκιάσουν τα ρεκόρ καλλιτεχνών όπως οι Michael Jackson και Prince.

 

Στον κινηματογράφο θέλουν ίση συμμετοχή στις βραβεύσεις και τους ρόλους σε σειρές και ταινίες για τους μαύρους, όχι όμως και για τους Ισπανόφωνους, ή Κινέζους, αυτοί δεν έχουν ακόμα ισχυρούς υποστηρικτές στα media, οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται αρκετά προς το παρόν για το Χόλυγουντ και την μουσική.

 

Στην πολιτική και την κοινωνία, διάφορες κοινωνικές ομάδες προσπαθούν να μας πείσουν για την αδελφοσύνη των λαών και ότι όλες οι φυλές του πλανήτη μπορούν να ζήσουν αγαπημένοι και να μοιράζονται ότι έχουν αποκτήσει, ανεξάρτητα του αν έχουν συμμετοχή σε ότι έχουν δημιουργήσει οι έχοντες.

 

Κάτι σαν τον Χριστιανισμό που όμως έχει σαν οπαδούς άπιστους οι οποίοι υποστηρίζουν κοινωνικές ομάδες που δεν διστάζουν ακόμα και να σκοτώσουν για να υπερασπισθούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω,

 

Μιλάμε για μία κατάσταση η οποία τροφοδοτείτε από 'ευαισθητοποιημένους πολίτες' σε όλο τον πλανήτη οι οποίοι ανήκουν συνήθως στους προνομιούχους, αλλά δεν θέλουν να παραχωρήσουν τίποτα από τον πλούτο τους, θέλουν όμως να παραχωρήσουν οι άλλοι.

 

Ευνοημένοι από τις παροχές του καπιταλισμού, συνεχίζουν να θέλουν να ζουν με τους κανόνες του, αλλά δεν θέλουν να συμβαίνει το ίδιο και με τους άλλους.

 

Μειώσεις μισθών, ανεργία, δεν είναι πια προνόμιο των καταπιεσμένων λαών σε Ασία και Αφρική, αλλά αρκετών Ευρωπαίων και Αμερικανών.

 

Όλοι δε που θέλουν να αλλάξει η κατάσταση, είναι εκατομμυριούχοι, γιατί δεν μοιράζουν όμως τον πλούτο τους να βελτιωθεί ο κόσμος, αλλά το απαιτούν από το σύστημα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο και η κατάσταση θα χειροτερέψει και γι' αυτούς που έχουν ένα υποφερτό εισόδημα;

 

Μάλλον είναι υπολείμματα συνείδησης από την παιδική τους ηλικία, όταν οι περισσότεροι πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια, ειδικά στην Αμερική, εδώ οι 'επαναστάτες' είναι συχνά τα παιδιά πλουσίων που βέβαια δεν θέλουν να χάσουν τον πλούτο των γονέων τους, θέλουν όμως να αλλάξουν τον κόσμο.

 

Τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ιστορία του πλανήτη, για πολλούς λόγους, το ποιος θα εκλεγεί στην Αμερική και το τι πολιτική θα ακολουθήσει στις σχέσεις του με Ασία και Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, θα κρίνει πολλά.

 

Γιατί και ο Τραμπ να εκλεγεί ξανά, θα αλλάξει πολλά.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835 REVOLUT GB32 REVO 0099 7039 3051 61