Οι καταλήψεις δεν σκοτώνουν μόνο τις ελπίδες των νέων

Οι καταλήψεις δεν σκοτώνουν μόνο τις ελπίδες των νέων

Σε μία συγκυρία που όλος ο πλανήτης είναι προβληματισμένος με τον κορονωϊό και τις συνέπειες που αφήνει πίσω του, κυρίως στην οικονομία.

Τα Ελληνόπουλα, αλλά και σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, πέραν του ότι αμφισβητεί τον ιό, άλλωστε ο καθένας μας δεν πιστεύει ότι μπορεί να πέσει θύμα του, αν και συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, παίζουν το ίδιο έργο που ανεβάζουν στα σχολεία κάθε χρονιά, τις καταλήψεις.

Θα μπορούσε να τους δώσει κανείς δίκιο, αν δεν ήμασταν η μοναδική χώρα στον πλανήτη που χρησιμοποιεί αυτή τη μορφή κινητοποίησης και συχνά ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο όσους συμμετέχουν σ'αυτές.

Οι νέοι οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα από την εφηβεία τους, είναι καταδικασμένοι, διαβάστε τα βιογραφικά των βουλευτών μας, όλοι σχεδόν έχουν έργο σαν έφηβοι σε διάφορα κόμματα.

Αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι νέο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να βρεθεί μπροστά τους, τουλάχιστον σαν κι αυτό που ήξεραν και έζησαν οι μεγαλύτεροι, παρ όλο που εκτός από την εξέλιξη του, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να του μοιάσουν.

Γιατί τα 5χρονα; δεν μπορεί κάποτε θα αλλάξουμε, προσέξτε, όχι θα ξυπνήσουμε και αυτό γιατί αφού οι μισοί εκμεταλλεύονται τους άλλους μισούς ξύπνιοι θεωρητικά υπάρχουν, είναι μια τέχνη κι αυτό.

Κώστας Ζουγρής