Περιμένοντας το νέο Lockdown

Περιμένοντας το νέο Lockdown

Αν υποθέσουμε ότι ακολουθούμε τα μέτρα που παίρνει η Βρετανική κυβέρνηση, θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να έχουμε ένα νέο Lockdown που θα έχει διαφορές από το πρώτο.

Σίγουρα θα αφορά τους πάνω από μία ηλικία, λένε για τα 65 και μετά θα έχουμε τους χώρους άθλησης, τα πάρκα τις παιδικές χαρές και διάφορα άλλα σημεία που θα τα αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

Τα σχολεία θα κλείσουν σταδιακά από μόνα τους αφού δύσκολα θα αποφύγουν, έστω το 1 κρούσμα.

Αυτές οι αποφάσεις που θα παρθούν ίσως φανούν υπερβολικές, όμως ο φόβος του να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν οι ΜΕΘ είναι μεγάλος και η κυβέρνηση σκέφτεται και το πολιτικό κόστος που θα έχει η κάθε περίπτωση.

Το θέμα είναι ότι όσο και να θέλει, ο ιός δεν μπορεί να πλήττει καθημερινά συγκεκριμένο αριθμό για να μην προκληθεί αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση, προβλέπω ότι θα περάσουμε σε μία φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να βελτιώνει τις επιδόσεις του στις σφυγμομετρήσεις, οι οποίες μπορεί να μην παίζουν ρόλο, αφού είναι νωρίς για εκλογές, όμως θα έχουν ψυχολογική σημασία για μία κυβέρνηση που προς το παρόν και λόγω κορονοϊού δεν μπορεί να υλοποιήσει πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί.

Κώστας Ζουγρής