Κάθε εβδομάδα νέα ρεκόρ στη μουσική, ο χρόνος όμως ποτέ δεν κάνει λάθος

 Κάθε εβδομάδα νέα ρεκόρ στη μουσική, ο χρόνος όμως ποτέ δεν κάνει λάθος

Απίθανες μπάντες και καλλιτέχνες που σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι χθες αγνοούσαμε το όνομα τους τώρα σε καθημερινή βάση εισβάλλουν στις καθημερινές ομαδοποιημένες ειδήσεις με αφορμή κάποιο νέο ρεκόρ που πάντα αφορά επιτεύγματα στο διαδίκτυο στο οποίο βέβαια ο άνθρωπος έχει ακόμα το πρώτο χέρι.

Πόσο συμβατά είναι τα ρεκόρ με την πραγματικότητα; δυστυχώς αρκετά αφού το σύστημα είναι ένα και προσπαθεί να επιβάλλει τις επιθυμίες των ισχυρών.

Οι αντιστάσεις, ειδικά από τις νεαρές ηλικίες ανύπαρκτες, άλλωστε βρίσκουν ενδιαφέρον το να έχουν κάθε μέρα και έναν νέο συνομίληκο τους που λειτουργεί σαν παιχνίδι στην φαντασία τους.

Σε κάθε εποχή βέβαια υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις και τραγούδια που ενθουσίαζαν τους νέους κάθε εποχής, μη ρωτάτε όμως πόσα από αυτά άντεξαν στον χρόνο, ακόμα και από αυτές τις λεγόμενες χρυσές δεκαετίες του '60, '70 και λίγο το '80.

Παράλληλα βέβαια πάντα υπάρχουν καλλιτέχνες και τραγούδια που καταφέρνουν να νικήσουν τον χρόνο, ανεξάρτητα της επιτυχίας που γνωρίζουν σε κάθε εποχή, ο χρόνος ποτέ δεν κάνει λάθος.

Έχουν περάσει δεκάδες ονόματα τύπου BTS από την ιστορία της μουσικής.

Κώστας Ζουγρής