Όταν ο Γιώργος Παπαστεφάνου έγραψε τραγούδι με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Όταν ο Γιώργος Παπαστεφάνου έγραψε τραγούδι με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Από τους τρεις μόνο με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου συνδέθηκα λίγο περισσότερο. . Μαζί οι δυο μας είχαμε γράψει το τραγούδι Summer dream, εγώ τους αγγλικούς στίχους, εκείνος την μουσική, για την ταινία τού 1968 «Επιχείρηση Απόλλων». Η Έλενα Ναθαναήλ το τραγουδούσε με τη φωνή τής Αλέκας Κανελλίδου.

Μετά ο Βαγγέλης έφυγε για Λονδίνο και Παρίσι και για ένα διάστημα τον έχασα. Όταν τον ξανασυνάντησα είχε γίνει πια διάσημος χάρις στα «Παιδιά τής Αφροδίτης» και μαζί θα γυρίζαμε για την τηλεόραση τις «Ωδές» με την Ειρήνη Παππά.

Όμως το σχέδιο ναυάγησε και την εκπομπή την γύρισε τελικά ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Ωστόσο με την Δάφνη Τζαφέρη προλάβαμε να κάνουμε μια σύντομη βόλτα στους δρόμους τής Αθήνας με την Rolls Royce τού Vangelis, πριν καταλήξουμε στο σπίτι τού Μιχάλη Κακογιάννη στον περιφερειακό τού Φιλοπάππου. Από το μεγάφωνο τού αυτοκινήτου ακούγονταν οι Ωδές στη διαπασών και στο μπροστινό κάθισμα εκθαμβωτική καθόταν η Ειρήνη.

Για τελευταία φορά είδα τον Βαγγέλη στο ξενοδοχείο τής Μεγάλης Βρετανίας, όταν τον τίμησε η δισκογραφική του εταιρία για τους άφθονους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους του. Στους Aphrodite’s child συμμετείχε και ο Λουκάς Σιδεράς. . Θα πρέπει να ήταν 1977, όταν ο Λουκάς μαζί με τον Λάκη Βλαβιανό και τον Δημήτρη Κατακουζηνό έφτιαξαν στη Γαλλία ένα άλλο συγκρότημα, τους Ypsilon.

Η ζωή τού νέου γκρουπ ήτανε σύντομη, ωστόσο εμείς στην ΕΡΤ, προλάβαμε να τού αφιερώσουμε μια επίσης σύντομης διάρκειας εκπομπή, που τη γυρίσαμε στη Χαλκιδική. Τότε είχα σκεφθεί να γνωρίσω στα παιδιά την Δήμητρα Γαλάνη με ένα demo. H Δήμητρα ηχογράφησε το «Βρέχει ο Θεός» τού Δήμου Μούτση, αν θυμάμαι καλά στα αγγλικά, αλλά το πράγμα δεν προχώρησε. Άλλωστε και οι Ypsilon λίγο μετά διαλύθηκαν. Παιδί τής Αφροδίτης και ο Ντέμης. Αλλά το χρυσάφι τής φωνής του τον βοήθησε να συνεχίσει και μόνος του την ολόλαμπρη διεθνή καριέρα του, όταν δεν υπήρχαν πια οι Aphrodite’ s child.

Τον Ντέμη Ρούσσο μόνο μια φορά τον συνάντησα από κοντά. Σε κάποιον από τους διάδρομους της ΕΡΤ. Ήταν όμως τόσο εγκάρδιος ο τρόπος που μ’ αγκάλιασε, σαν να ήμασταν πάντα φίλοι.

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/