Το διαδίκτυο είναι ένα ανεξέλεγκτο τέρας

Το διαδίκτυο είναι ένα ανεξέλεγκτο τέρας

Η επανάσταση των ανθρώπων στην κυριαρχία των υπολογιστών

Αρκετά μυθιστορήματα και ταινίες έχουν σαν θέμα την επανάσταση των ρομπότ, όμως δεν συμβαίνει πιστεύω το ίδιο με την επανάσταση των ανθρώπων στην κυριαρχία των ρομπότ ή ηλεκτρονικών υπολογιστών, τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο, γιατί μπορεί σαν θέμα να έχει γίνει ταινία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν σε συνωμοσίες σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητας του ανθρώπου, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο πια για την κάθε εξουσία να ελέγξει τις μάζες μέσω των ΜΜΕ ή των έλεγχο που μπορεί να έχει μέσω της πρόσβασης στους υπολογιστές, τα κινητά, ακόμα και την καθημερινή μας φυσική παρουσία αφού μπορεί να μας παρακολουθεί ακόμα και από το διάστημα.

Πιστεύω ότι του έχουμε καταλάβει και αυτό γίνεται όλο και πιο φανερό σε σημείο που σχετικά σύντομα θα γίνει αφόρητο και θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Το διαδίκτυο είναι ένα ανεξέλεγκτο τέρας που ζητάει όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στην ζωή μας, από αυτό τον έλεγχο επωφελούνται βέβαια κάποιοι άνθρωποι, αλλά και αυτοί ίσως γίνουν θέματα αυτού που έχουν δημιουργήσει.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για συμμετοχή σε διαμόρφωση τάσης σε ψηφοφόρους μεγάλων κρατών. Τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Κώστας Ζουγρής