Η μουσική βαριά τραυματισμένη, αναζητεί τρόπους επιβίωσης

Η μουσική βαριά τραυματισμένη, αναζητεί τρόπους επιβίωσης

Άγνωστο το πώς θα ανακάμψει το ενδιαφέρον του κόσμου για την μουσική που όπως όλα όσα απαιτούν μαζική συμμετοχή των ανθρώπων, αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Οι μουσικοί δεν κυκλοφορούν πια δίσκους όπως το παρελθόν αφού το κύριο έσοδο τους ήταν οι συναυλίες οι οποίες είναι άγνωστο το πότε θα αρχίσουν ξανά και πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να επανέλθουν στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα αθλήματα, αλλά τα πιο εμπορικά από αυτά θα αξιοποιήσουν την τηλεόραση, όπως και οι κινηματογραφικές ταινίες.

Το είχαν εντοπίσει το πρόβλημα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλλιτέχνες οι οποίοι δεν πουλούσαν πια δίσκους, αλλά συντηρούσαν την δισκογραφία με τις συναυλίες τους

Αυτοί που με κατηγορούν ότι δήθεν εκθέτω τον Πετρίδη με τις παραινέσεις μου για βοήθεια της σελίδας, αγνοούν την πραγματικότητα, η ειρωνεία που ίσως βγαίνει μέσα από μερικές αναρτήσεις μου, δεν είναι παρά μια μεγάλη πίκρα, αφού δυστυχώς η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση από την μουσική, αυτό προσπαθώ να αποφύγω και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν.

Ποτέ ότι κάναμε με τον Πετρίδη εδώ και σχεδόν μισό αιώνα δεν είχε σαν στόχο το χρήμα, αλλά το να κάνουμε αυτό που μας άρεσε και η μουσική μας αρέσει ακόμα, παρακολουθούμε τα καινούργια που μπορεί, όπως είναι φυσικό να μην μας αρέσουν όπως αυτά που ακούγαμε παιδιά, όμως πάντα βρίσκουμε κάτι ενδιαφέρον, δεν θέλουμε να το στερηθούμε γιατί θα μαραζώσουμε μουσικά.

Μη βοηθάτε, αλλά μην γκρινιάζετε για κάτι που δεν κάνετε, ας μην δίνετε σημασία, πες τε ότι έχετε μπλέξει με ένα γραφικό τύπο.

Κώστας Ζουγρής