Το ραδιόφωνο στην Ελλάδα είναι γερασμένο και δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη

Κώστας Ζουγρής: 10 καλλιτέχνες που τα τραγούδια τους 'κάνουν πιο ανώδυνη την καραντίνα μας'

Πριν από μερικές μέρες γύριζα από ένα μικρό ταξίδι και κάποιο από τα παιδιά μου είχε το ραδιόφωνο στον πρώτο ροκ σταθμό της Αθήνας όπως ισχυριζόταν το σύνθημα του σταθμού.

Για το Ελληνικό ραδιόφωνο και περισσότερο στους ροκ σταθμούς, τα πάντα έχουν σταματήσει στον προηγούμενο αιώνα, έχει μια λογική, αφού κάπου εκεί και το ροκ άρχισε να υποχωρεί.

Scorpions, AC/DC και ανάλογα ονόματα αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του Playlist των Ελληνικών σταθμών που δεν πιστεύω να ξέρουν πχ τι είναι οι Yeah Yeah Yeahs, ακόμα και οι Smashing Pumpkins, Alice In Chains κι αυτοί δεν θα υπάρχουν στην δισκοθήκη τους.

Οι ηγεσίες όλων των κυβερνήσεων ρίχνουν το βάρος τους στο θέατρο, άντε και στον κινηματογράφο, τι είναι η μουσική και γιατί να ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κυρία που είναι υπεύθυνη του φεστιβάλ Αθηνών.

Από μουσική θα εξυπηρετήσουμε τους κομματικούς φίλους μας, θα βάλουμε και μερικά από τα μεγάλα ονόματα που κάθε χρόνο εδώ και 40 χρόνια από σύμπτωση είναι οι ίδιοι και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Η μουσική που ακούγεται σήμερα σε όλο τον πλανήτη είναι αποκλεισμένη στην Ελλάδα, οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες είναι αποκλεισμένοι από τις εταιρείες και η στασιμότητα ακολουθεί την Ελληνική πραγματικότητα, μην αλλάζεις τίποτα αφού όλα πάνε καλά για μας.

Εδώ και πολλά χρόνια έχω μια σκέψη για μερικά διαδικτυακά ραδιόφωνα, αλλά ποιος να βοηθήσει, μόνος μου δεν μπορώ, αρκετά έχω με το site που δεν σηκώνω κεφάλι. Αν βοηθούσαν μερικοί θα ήταν αλλιώς, αλλά εδώ τρομάζουμε να μαζέψουμε μερικές δεκάδες ευρώ, ευτυχώς δεν έχω κάτι στο όνομα μου για να το πουλήσω, σκεφτείτε να ήταν οι πολιτικοί μας φανατικοί μουσικόφιλοι και να άρχιζαν να πουλάνε τα δεκάδες σπίτια τους για να συντηρήσουν τα μουσικά τους ενδιαφέροντα, τυχεροί είναι που δεν ενδιαφέρονται.

Όσο συνεχίζεται η απαξίωση, τα νέα παιδιά θα μεγαλώνουν και θα φτάσετε το 2030 να ακούτε ακόμα τους Scorpions.

Κώστας Ζουγρής