Η θριαμβευτική επιστροφή της Lady Gaga

Η θριαμβευτική επιστροφή της Lady Gaga

Πριν από λίγο ο Πετρίδης μου είπε 'γράψε για την εξαιρετική κριτική του Guardian για το νέο άλμπουμ της Lady Gaga'.

Αυτό το είπε προφανώς επειδή ο Guardian θεωρείτε και είναι μία από τις πιο αξιόπιστες προοδευτικές φωνές του πλανήτη.

Εμείς όμως δεν περιμέναμε 12 χρόνια για να ανακαλύψουμε το ταλέντο της Lady Gaga την οποία ο Guardian αποκαλεί χαμαιλέοντα και την βάζει στο ίδιο επίπεδο με David Bowie, Prince και Madonna για τις εντυπωσιακές πράγματι δυνατότητες που έχει στο να προσαρμόζεται σε πολλά είδη της μουσικής, αλλά και της υποκριτικής τέχνης.

Από την πρώτη μέρα, το 2008 όταν την ακούσαμε για πρώτη φορά εγώ από την Ελλάδα που έκανα την εκπομπή και ο Πετρίδης από την Αμερική μιλώντας στο τηλέφωνο επισημάναμε τις προοπτικές που έδειχνε το τραγούδι της και την σχέση του ονόματος της με τους Queen.

Το νέο της άλμπουμ είναι στο μουσικό κλίμα της εποχής, δεν είναι βέβαια αριστούργημα, όμως έχει τουλάχιστον 5 ωραία τραγούδια που θα κάνουν καριέρα σαν σινγκλς, κάτι που δεν συναντάμε πια συχνά στην εποχή μας.

Ο Guardian όπως και πολλά άλλα μέσα προτιμούν να έχουν σαν ανάχωμα καλλιτέχνες της ποπ χορευτικής μουσικής στην καθολική σχεδόν επικράτηση του σύγχρονου ραπ στις ΗΠΑ, αλλά τώρα πια και σε Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Γι' αυτό και οι ροκ σταθμοί εδώ και καιρό παίζουν αρκετή soul από το παρελθόν , αλλά και ντίσκο, όσο και αν αυτό φαίνεται τρελό.

Μ'αρέσει το νέο άλμπουμ της Lady Gaga, αρέσει και στον Γιάννη, που θα το ακούσει πάλι αύριο, μόλις του είπα την Πέμπτη το βράδυ ότι είναι ωραίο το τραγούδι με τις Blackpink έκανε μπλιαχ, αλλά χθες παραδέχτηκε ότι είναι όμορφο για την εποχή μας.

Αυτή η γυναίκα μπορεί να ερμηνεύσει με άνεση από Barbra Streisand μέχρι Led Zeppelin και αυτό δεν το μπορούν πολλές γυναίκες.

Κώστας Ζουγρής

https://open.spotify.com/album/05c49JgPmL4Uz2ZeqRx5SP