Οι ανώνυμοι μουσικοί ήρωες μας

Οι ανώνυμοι μουσικοί ήρωες μας

Έμαθα πριν λίγες ώρες για τον θάνατο ενός φίλου που ήταν από τους πιο φανατικούς ακροατές μας, του Δημήτρη Γκίμα.

Δεν κάναμε παρέα, ήταν όμως από αυτούς που είχαν συχνή επαφή με την εκπομπή και την σελίδα μας και είχα την τύχη να τον γνωρίσω και από κοντά σε ένα σχεδόν ημερήσιο ταξίδι στην πόλη που ζούσε, την Βέροια.

Πριν από 3 μήνες πέθανε ένας άλλος φίλος κι αυτός φανατικός φίλος της εκπομπής, ο Σωτήρης.

Έχω βρει κάτι παλιά μηνύματα με SMS, κάθε μέρα έκανε παρεμβάσεις, σχολίαζε την μουσική που έπαιζε ο Γιάννης, γενικά ενδιαφερόταν για τα πάντα.

Δεν ήταν φίλοι μου με την έννοια της παρέας, όμως ενδιαφερόντουσαν για τα πάντα που είχαν σχέση με την εκπομπή και το site, είχαμε συχνή επαφή, με τον Σωτήρη ο οποίος μας βοηθούσε και σε τεχνική βάση με κάποιο τρόπο, σε καθημερινή βάση.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο το ότι νοιαζόντουσαν για τον συνάνθρωπο τους, πράγμα καλό βέβαια, όμως όποιος νοιάζεται για το τι συμβαίνει γύρω του δυστυχώς πιστεύω ότι είναι επιρρεπής σε καρδιακό πρόβλημα.

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να ελέγχετε τα συναισθήματα σας, δεν βγαίνει ποτέ σε καλό και οι δύο έφυγαν από την καρδιά τους και τα δύο σοβαρά εμφράγματα που έχω πάθει και την γλίτωσα, μάλλον από τύχη, τα έπαθα επειδή είχα στεναχωρηθεί για κάτι και το θέμα είναι ότι μπορεί να στεναχωριέσαι και να μην το ξέρει κανένας, μόνο εσύ.

Πού κολλάει η Ζωγραφούλα, η οποία έχω την εντύπωση ότι ζει στην Νέα Υόρκη, δεν την ξέρω, αλλά έχω παρατηρήσει ότι μόλις δείχνουν τα κείμενα μου απελπισία, αμέσως μου στέλνει συμπαράσταση.

Είναι ωραίο να έχεις, έστω και ένα άγνωστο άτομο που να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνει, το ίδιο έκαναν συχνά ο Σωτήρης και ο Δημήτρης, 'είδες τι σου έγραψε αυτός; είδες τι είπε στον Γιάννη; Μη σκάτε, όπως είπε κάποια και μου το θυμίζει η κόρη μου η Λουίζα, Όσοι μισούν, θα βρουν αφορμές να μισήσουν, είναι γεννημένοι γι' αυτό.

Το απόγευμα στη Βέροια έγινε η κηδεία του Δημήτρη, ειλικρινά, εγώ και ο Πετρίδης νιώθουμε πιο μόνοι.

Ας παρηγορηθούμε, όπως μας έγραψε μια φίλη του, η Νόρα, ότι θα μας ακούει από κει πάνω και θα κάνει παρέα με όλους τους καλλιτέχνες που αγαπάει.

Κώστας Ζουγρής