Γιάννης Πετρίδης: Little Richard ήταν ο πατέρας όλων

Γιάννης Πετρίδης: Little Richard ήταν ο πατέρας όλων

Όχι, αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Πετρίδη μόλις άκουσε την είδηση για τον θάνατο του Little Richard, που είχε γεννηθεί 5 Δεκεμβρίου 1932..

Ήταν αυτός που είχε επηρεάσει τους περισσότερους, από τους Beatles, ο μισός McCartney είναι Little Richard, τον Elvis τον Robert Plant, τον Elton John, τον David Bowie, τους Creedence, τον Jimi Hendrix, τον Mick Jagger ο οποίος και έγραψε στο Twitter ότι ήταν από τις μεγαλύτερες επιρροές του, τον Prince, τον Bruce και δεκάδες άλλους, όχι μόνο με την φωνή του και τα τραγούδια του, αλλά και την εμφάνιση του.

Ήταν αυτός που ίσως περισσότερο από τον Elvis μας έκανε να ασχοληθούμε με το ροκ και την μουσική αυτού του είδους.

Τραγούδια όπως τα Lucille, ειδικά αυτό, Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly και Long Tall Sally ήταν μαγνήτες για το παιδικό μυαλό μας και μας οδηγούσαν σε ένα κόσμο που δεν είχε καμία σχέση με τα τραγούδια που ακούγαμε στο Ελληνικό ραδιόφωνο εγώ και ο Πετρίδης.

Κάθε Σάββατο βράδυ στα συχνά πάρτι στις γειτονιές της Αθήνας, η φωνή του μαζί με αυτήν του Elvis και λίγο αργότερα αυτή του Paul Anka και μερικών άλλων έβαζε τις βάσεις για τη πορεία που θα ακολουθούσαμε.

Ο Little Richard ήταν παιδί που μεγάλωσε μαζί με άλλα 11 αδέλφια και ο λόγος που ασχολήθηκε με την μουσική ήταν το ότι όπως είπε, ήθελε να προκαλέσει την προσοχή και τα κατάφερε, ενώ η εικόνα του έδωσε από ένα κομμάτι σ'αυτό που είδαμε στην συνέχεια σε πολλούς άλλους μεγάλους της μουσικής, όλοι του οφείλουν από κάτι.

Όπως είπε ο Γιάννης, τώρα έμεινε μόνο ο Jerry Lee Lewis από την παρέα της δεκαετίας του ΄50.

Αυτός και ο Fats Domino από τον οποίο είχε επηρεασθεί ο Little Richard, ήταν αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο στους λευκούς για τις χρυσές ,μέρες του ροκ εν ρολ

Κώστας Ζουγρής

 

Video Url

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/