Θετική στον κορωνοϊό η μουσική!

Θετική στον κορωνοϊό η μουσική!

Οι επισκέψεις στις streaming πλατφόρμες μειώθηκαν περίπου 7-10% την περασμένη εβδομάδα παρά την παραμονή αρκετών φίλων της στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα σταμάτησαν σε όλο τον πλανήτη σχεδόν οι συναυλίες που ήταν το βασικό έσοδο για τους μουσικούς.

Έχουν μετατεθεί για το μέλλον αρκετές από τις προγραμματισμένες κυκλοφορίες άλμπουμ και κανείς δεν ξέρει πότε θα κυκλοφορήσουν.

Στην Ελλάδα δεν συζητάμε, απόλυτη καταστροφή, μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον χώρο είσπραξης των δικαιωμάτων, την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων του Ελληνικού ρεπερτορίου και την διακοπή των συναυλιών που ήταν ένα βασικό τελευταίο έσοδο για αρκετούς καλλιτέχνες, τα πράγματα είναι πια στο σημείο μηδέν και η κατάσταση θα έχει επιπτώσεις στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στην μουσική.

Παλιά αρκετοί νέοι έβρισκαν διέξοδο στις ανησυχίες τους στην μουσική, τώρα βρίσκουν διέξοδο στην μαγειρική και όσοι αγαπούν την μουσική πηγαίνουν ενδεχομένως σαν μάγειροι στα καράβια, δηλαδή έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι.

Υπάρχει μία μικρή συσπείρωση σε μερικές μουσικές μας αναρτήσεις, αλλά σε σχέση με την επικαιρότητα το ενδιαφέρον παραμένει χαμηλό.

Ενδεικτική είναι και η σχεδόν μηδενική συμμετοχή 'στο πρόγραμμα βοηθείας' της σελίδας μας, εκτός από 6 άτομα από τους 700.000 σχεδόν επισκέπτες του τελευταίου μήνα.

Οι γνωστοί από το περιβάλλον μου συνεχίζουν να με μαλώνουν βέβαια για την 'ζητιανιά', αλλά παράλληλα 2-3 φορές που έμπαιναν χιλιάδες και 'μπούκωσε' η σελίδα μας μου έλεγαν γιατί δεν μπορώ να μπω; ποιος να πληρώνει άραγε τον server με την μεγαλύτερη χωρητικότητα, αυτό δεν τους απασχολεί.

Ευχάριστο είναι το ότι ο κόσμος που παραμένει σπίτι του εργαζόμενος ανακαλύπτει την σημασία του ραδιοφώνου και ακούει πια το είδος που του αρέσει από χιλιάδες ξένους σταθμούς.

Τους λέω να φτιάξουμε ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, αλλά ποιος προτίθεται να δουλεύει τζάμπα για να ψυχαγωγεί τους υπόλοιπους.

Αυτοί που βοηθούν σε σχετικά μόνιμη βάση δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι μας σκέφτονται, δεν είναι περισσότεροι από 20 ίσως 25.
Τόσοι θα είναι κι αυτοί που θα μας ενισχύσουν αν κάνουμε διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Μπορεί βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί να μεγάλωσαν μαζί μας, αλλά, άλλο η δουλειά (πολιτική) και άλλο η εφηβική αγάπη τους για την μουσική.

Βέβαια τι τα γράφω αυτά, σε 24 μέρες μπορεί να μην υπάρχω, ο ιός κτυπάει πια και τις καλύτερες οικογένειες, την μουσική θα άφηνε αλώβητη;

Κώστας Ζουγρής

Ο ήλιος του καλοκαιριού ίσως φέρει την ίαση.