Del Shannon, για κάποιους έχει σημασία η ιστορία της μουσικής

Del Shannon, για κάποιους έχει σημασία η ιστορία της μουσικής

Θυμάμαι ακόμα την εντύπωση που μου είχε κάνει ο Dell Shannon και το Runaway όταν το άκουσα για πρώτη φορά το 1961 σαν παιδί. Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι ήξερα μέχρι τότε και έμεινε βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μου σαν ένα από πιο αγαπημένα μου τραγούδια.

O Del Shannon είχε γεννηθεί στις 30 Δεκεμβρίου 1934. Συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τον χαμό του Shannon, ενώ παράλληλα το τραγούδι ήταν στο Νο 1 Αγγλίας και Αμερικής τον Φεβρουάριο του 1961

Ο Del Shannon είχε μερικά ακόμα τραγούδια επιτυχίες, όπως το Hats Off To Larry, So Long Baby και αργότερα το Keep Searchin' που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα.

Φανατικοί φίλοι της μουσικής του ήταν ο Jeff Lynne που σε κάποια φάση αργότερα του έκανε και παραγωγή σε ένα άλμπουμ του και ο Tom Petty που τον αναφέρει στο Running Down A Dream.

Το 1963 οι Beatles άνοιξαν συναυλία του στην Αγγλία, ενώ ο Dell ήταν ο πρώτος που διασκεύασε τραγούδι τους στην Αμερική με το From Me To You.

To 1964 ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε και έκανε παραγωγή στον άγνωστο Bob Seger.

Τραγούδι του Shannon διασκεύασαν και οι Peter and Gordon, ενώ ο Shannon έκανε και παραγωγή μεταξύ άλλων και στην διασκευή των Smith στο Baby It's You των Shirelles.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στη παρέα μας