Πάντα υπάρχει ελπίδα, δίνουμε στα παιδιά μας την σωστή μουσική κατεύθυνση

Πάντα υπάρχει ελπίδα, δίνουμε στα παιδιά μας την σωστή μουσική κατεύθυνση

Άκουγα μια μέρα στο ραδιόφωνο το 1999 του Prince και δεν θα το πιστέψετε, έγινε ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του εγγονού μου, ο οποίος θα γίνει 5 τον Αύγουστο.

Έχει ήδη καταλάβει το ψώνιο μου και προχθές ήλθε και μου είπε, παππού σήμερα μας παίξανε μουσική (στο προνήπιο σε μία παράσταση) και κάποιος έπαιξε και τρομπέτα.

Ένα παιδί λοιπόν ακούει ότι του βάλεις να ακούσει, αν δεν ακούσει ποτέ του ας πούμε χιπ χοπ, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι αν είναι σε εφηβική ηλικία, να το μάθει από κάποιο φίλο του, αλλά και πάλι, αν έχει διαφορετικά ακούσματα θα του πει, ναι αλλά υπάρχει κι αυτό.

Γενικά τα παιδιά πρέπει να ακούν όλα τα είδη της μουσική, χιπ χοπ, ροκ, ποπ, Ελληνικά κλασική, όχι μόνο ένα είδος.

Και υπάρχουν πάντα όμορφα τραγούδια σε όλα τα είδη της μουσικής, απλά δεν τα προβάλλει κανείς από αυτούς που έχουν την δυνατότητα.

Όταν βάλαμε για πρώτη φορά την Billie Eilish, την Lizzo, την Lorde, την FKA Twigs, έβλεπαν τις αναρτήσεις ελάχιστοι, ενώ μερικοί μας κορόιδευαν κιόλας.

Τα χρόνια πέρασαν, μπορεί να σας αρέσουν αρκετά συγκροτήματα του '70, αλλά αυτά δεν κάνουν γκελ στους πιτσιρικάδες, μερικοί κάνουν βέβαια, αλλά μιλάμε για μεγάλα ονόματα που έχουν γράψει ιστορία, αν δεν αλλάξει συνταρακτικά ο πλανήτης, ο Prince θα ακούγεται και στο μέλλον, γι' αυτό σήμερα τον παίζουν και τα ροκ ραδιόφωνα.

Στηρίξτε αυτό που κάνουμε, το λέμε συνέχεια, εμάς δεν μας κατευθύνει κάποιος από τους δισεκατομμυριούχους της χώρας μας, δεν έχουμε πολιτική εξάρτηση από κανένα κόμμα και προωθούμε πάντα βασικά την μουσική, παλιά και νέα.

Το ότι βάζουμε και αναρτήσεις που δεν εγκρίνουν μερικοί δεν είναι λόγος να μας απορρίψετε, ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και αποφασίστε.

Μέχρι να φύγουμε από αυτό τον κόσμο, εγώ και ο Πετρίδης θα προσπαθούμε να σας μαθαίνουμε τις νέες τάσεις στην μουσική, μαζί με την ιστορία της, εκτός και αν τα χάσουμε, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να μας συμβεί αύριο, θα το καταλάβετε όμως.

Μας παρακολουθούν φίλοι μας από όλο τον πλανήτη, πραγματικά είναι σαν ένα όνειρο, όμως είναι πραγματικότητα που έχει τις ανάγκες της.

Ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας βοηθάει, σας φαίνεται ίσως αστείο, αλλά και 1 ευρώ είναι σημαντικό για μας, δεν είναι θέμα ζητιανιάς, προσωπικά δεν έχω ανάγκη, μπορώ και ζω, αλλά δεν μπορώ να στερηθώ αναγκαία πράγματα για μένα και την οικογένεια μου, για να στηρίζω την σελίδα, ούτε βέβαια θέλω να την παρατήσω.

Αν υπήρχαν χρήματα θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, όμως υπάρχει βέβαια και η κρίση, αλλά πάνω απ' όλα μία διεφθαρμένη χώρα που στηρίζει αυτούς που συντηρούν αυτό το αρρωστημένο κλίμα, σαν τον ιό που χειμώνα, καλοκαίρι είναι δίπλα μας.

Δώστε στα παιδιά σας να διαβάσουν και να ακούσουν αυτά που γράφουμε εδώ, κάτι θα κερδίσετε, είναι ίσως το πιο σημαντικό μικρό ψηφιακό μας βιβλίο, όμως έχει την μικρότερη απήχηση.

Δεν θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι, να βοηθήσουμε θέλουμε, όσο μπορούμε.

'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της'

https://apotis4stis5.com/themata-f/35277-7-14

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στη παρέα μας