Rossington Collins Band, μια όμορφη μπάντα.

Rossington Collins Band, μια  όμορφη μπάντα.

1981.

Από τον δεύτερο και τελευταίο δίσκο των Rossington Collins Band. Πρόκειται για την μπάντα που φτιάχτηκε το 1979 από τα επιζώντα μέλη των Lynyrd Skynyrd, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 1977, το οποίο στοίχισε τη ζωή στους Ronnie Van Zant, Steve Gaines και στην Cassie Gaines.

Στο συγκρότημα συμμετείχαν τέσσερα πρώην μέλη των Skynyrd: Gary Rossington, Allen Collins (κιθάρες), Billy Powell (πλήκτρα) και Leon Wilkeson (μπάσο). Κεντρικά φωνητικά ανέλαβε η Dale Krantz, που πριν συμμετείχε στα φωνητικά των 38 Special.

Το συγκρότημα ήταν βραχύβιο (1979 - 1982), ωστόσο πρόλαβε να κυκλοφορήσει δύο πολύ καλά South Rock άλμπουμ, το 1980 (Anytime, Anyplace, Anywhere) και το 1981 (This Is The Way).

Στη διάλυση τους συνέβαλε κυρίως η σταδιακή κατάρρευση του Collins, λόγω του θανάτου της γυναίκας του, το 1980, ενώ εγκυμονούσε το τρίτο παιδί τους, αλλά και το ειδύλλιο μεταξύ του Rossington και της Krantz, που αργότερα οδήγησε και στο γάμο. Όλα τα επιζώντα μέλη των Skynyrd, θα επανενωθούν πάντως, το 1987, ξανασχηματίζοντας το συγκρότημα, με την προσθήκη του Johnny Van Zant, μικρότερου αδερφού του Ronnie, στα φωνητικά.

Από τα πολλά ωραία κομμάτια των Rossington Collins Band, το Tashauna, παρ’ όλο που δεν ανήκε αρχικά στις επιτυχίες της μπάντας, ξεχωρίζει, ως μια πολύ όμορφη μπαλάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=pHmeZMxOei4

Γιώργος Κύδας

Ελάτε στην παρέα μας