Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπάρχει το 'Από τις 4 στις 5'

Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπάρχει το 'Από τις 4 στις 5'

Όλοι παρακολουθούμε την κοινωνία μας να αλλάζει καθημερινά και να φέρνει στην ζωή μας εξελίξεις που δημιουργούν νέες καταστάσεις σε κοινωνικό, πολιτικό, αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Διάβασα ότι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα έφτιαξε playlist για σκύλους.

Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με συγκλονιστικές αλλαγές όσον αφορά το κλίμα, την συμπεριφορά των ανθρώπων, τις εξελίξεις στην επιστήμη, στα πάντα.

Για αρκετούς από εσάς έχουμε σταθεί δίπλα, εδώ και πολλά χρόνια. Αρχικά με την εκπομπή, στην συνέχεια με το Ποπ & Ροκ και εδώ και μερικά χρόνια με το Site.

H ζωή σήμερα όμως δεν έχει σχέση με τις δεκαετίες του περασμένου αιώνα, τότε υπήρχαν 5-6 βασικά περιοδικά που ενημέρωναν τον κόσμο στον χώρο της μουσικής και ο αγαπημένος μας ραδιοφωνικός σταθμός ή αν θέλετε εκπομπή.

Τώρα κάθε μέρα ο καταιγισμός τραγουδιών από διάφορες πλατφόρμες δεν σου επιτρέπει εύκολα να ξεχωρίσεις αυτά που αξίζουν, ακούς μερικά δευτερόλεπτα και πας παρακάτω.

Δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος για την προσπάθεια ενημέρωσης που κάνουμε μαζί με τον Πετρίδη όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά σε γενικές γραμμές όποιος μας παρακολουθεί, ξέρει τι συμβαίνει, αλλά και τι θα συμβεί.

Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι δεν είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν. Το λατρεύουμε και το δείχνουμε, αλλά το σήμερα και το αύριο είναι ο βασικός στόχος στην ενημέρωση που σας κάνουμε, όχι μόνο στην μουσική, αλλά και σε άλλα πράγματα, τα οποία εκτιμούν όσοι μας παρακολουθούν.

Βλέπω τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα και δεν μπορώ να μην σκεφτώ το πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε, όσο μπορούμε αυτό που κάνουμε και να φροντίσουμε ώστε να υπάρχει κάποια συνέχεια όταν θα φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής.

Δυστυχώς η ανταπόκριση στις συνεχείς εκκλήσεις μου για ενίσχυση της σελίδας μας δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Όλοι σχεδόν πιστεύουν ότι είναι κάτι σαν υποχρέωση μας να ενημερώνουμε τον κόσμο χωρίς να ενδιαφέρονται για το πώς τα βγάζουμε πέρα οικονομικά.

Και να κλείσει η σελίδα μας αύριο το πρωί πιστεύω ότι θα στεναχωρηθούν μερικές εκατοντάδες άτομα και μετά όλοι θα πάνω παρακάτω, φυσιολογικό, έτσι είναι και έτσι πρέπει να είναι η ζωή.

Όμως, το ξέρω είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος, εγώ πονάω αυτό που κάνουμε και πιστεύω ότι βοηθάει σε κάποιο βαθμό μικρούς και μεγάλους, έτσι πίστευα και για το Ποπ & Ροκ, αλλά αναγκάστηκα να αποχωρίσω για να ακολουθήσει μετά από λίγο και ο Γιάννης και είδαμε τα αποτελέσματα.

Έχω ζητήσει βοήθεια από αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και αγαπούν αυτό που κάνουμε, αλλά είναι σίγουρο ότι έχουν άλλα στο μυαλό τους, οι υπόλοιποι δεν έχουν την δυνατότητα.

Σταμάτησε και την επιχορήγηση στο ζευγάρι η Βασίλισσα Ελισάβετ, οπότε ξεγράφουμε την προοπτική βοήθειας από τον Χάρυ και την Μέγκαν που δεν θα έχουν πια ούτε να φάνε.

Σας αφήνω με ένα τραγούδι του Nick Cave που ακούω μόλις τώρα, τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στην παρέα μας