Ποτέ ο Πετρίδης δεν έπαιζε μουσική μόνο για τους γονείς σας

Ποτέ ο Πετρίδης δεν έπαιζε μουσική μόνο για τους γονείς σας

Από τις πρώτες μέρες που άρχισε να κάνει εκπομπές κάθε απόγευμα στις 4 στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Γιάννης Πετρίδης, από το 1975, δεν έπαψε να παρουσιάζει σε ειδικές μέρες τις εβδομάδος τα καινούργια τραγούδια και τις νέες τάσεις στην μουσική.

Στην εποχή μας συνεχίζει να κάνει το ίδιο, όμως μοιραία οι νεότεροι σε ηλικία μην έχοντας κάποιον να τους καθοδηγήσει, κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, έχουν απομακρυνθεί από το ραδιόφωνο.

Οι μεγαλύτεροι ίσως αποδέχονται αυτήν την κατάσταση και ίσως να πιστεύουν ότι το ραδιόφωνο είναι κάτι ξεπερασμένο, αυτό δεν συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα, ξεπερασμένοι σε μεγάλο ποσοστό είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του.

Εμείς στον βαθμό που μας αναλογεί και σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί προσπαθούμε να σας κρατάμε σε επαφή με τις μουσικές εξελίξεις. Αυτό έχει κάποια απήχηση, κυρίως όταν έχει αποδέκτες αυτούς που γράφουν ή έχουν συμμετοχή σε διάφορα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας μας και επηρεάζουν το κοινό.

Μέχρι τώρα, όλα αυτά τα 45 χρόνια, κανείς δεν έμεινε πίσω σε ενημέρωση, εκτός και αν δεν θέλει να ενημερωθεί και είναι αφοσιωμένος μόνο στο παρελθόν.

Και γι' αυτούς όμως έχει φροντίσει η εκπομπή του Πετρίδη και το Site, η ιστορία, το παρελθόν, το σήμερα και αυτά που ξεχωρίζουμε σαν ελπιδοφόρα για το μέλλον, όλα έχουν θέση σ'αυτά που σας παρουσιάζουμε.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στην παρέα μας