Αν δεν δείτε να αλλάζουν μερικά βασικά πράγματα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, μην περιμένετε να δούμε ιδιαίτερη προκοπή.

 

Το θέμα μιας καραμέλας που μας δίνουν να πιπιλάμε συχνά και προσπαθεί να γλυκάνει την πίκρα μας είναι ο εκάστοτε ανασχηματισμός, μια κυβερνητική διεργασία που ουσιαστικά δεν έχει καμία αιτία ύπαρξης, εκτός του ότι δίνει την δυνατότητα στους κυβερνώντες να ανακατέψουν την σημαδεμένη τράπουλα με την οποία παίζουν και σε μερικές περιπτώσεις να βολέψουν κάποιους στους οποίους έχουν αναλάβει κάποιου είδους υποχρέωση.

 

Ο εκάστοτε πρωθυπουργός πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τους υπουργούς του οι οποίοι για να παράγουν έργο πρέπει να μένουν στην ίδια θέση σε όλη την κυβερνητική θητεία.

 

Τυχόν αλλαγή υπουργών πριν την λήξη της θητείας υποδηλώνει αποτυχία της επιλογής η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού.

 

Είναι σαν να ομολογείς την αποτυχία σου σαν πρωθυπουργός.

 

Καλό θα ήταν μάλιστα τα βασικά υπουργεία να μην αλλάζουν με την αλλαγή της κάθε κυβέρνησης. 

 

Τώρα κάθε φορά μια ομάδα βουλευτών ή ένα μικρό κόμμα που υποστηρίζει την κυβέρνηση, παίρνει αυτομάτως και την υπόσχεση για την τακτοποίηση βουλευτών του ή μελών του σε διάφορες υπουργικές ή λειτουργικές θέσεις. Πρόκειται για εντελώς ξεφτιλισμένη συναλλαγή που δεν μας τιμά σαν Ευρωπαϊκό κράτος.

 

Μέχρι να μάθει ο νέος υπουργός τις υποχρεώσεις του στο νέο υπουργείο, αν δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, προκύπτει ανασχηματισμός....

 

Όσο υπάρχουν αυτά μην  περιμένουμε να δούμε φως, δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του και δεν υπακούει στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και τα μνημόνια, εκτός και αν αυτό είναι η δόση γέλιου που μας παρέχουν για να μειώνονται οι αυτοκτονίες.

 

Παραλλαγή σ' αυτά που μάθαμε από την παρούσα κυβέρνηση θα εφαρμόσει ενδεχομένως αν εκλεγεί στην εξουσία η σημερινή αντιπολίτευση.

 

Η δικαιολογία είναι έτοιμη και ' κτίζεται', είναι οι διάφορες συνιστώσες που έχουν διαφορετική αντίληψη από την κεντρική ηγεσία, αλλά τι να κάνουμε, δημοκρατία έχουμε, πρέπει να τις σεβαστούμε...

 

Αυτό κάποιοι το ονομάζουν έλλειψη ηγέτη που δεν μπορεί να επιβληθεί  τις μειοψηφίες

.

Κώστας Ζουγρής