Αυτή την δεκαετία θα ανακάμψει το ροκ

Αυτή την δεκαετία θα ανακάμψει το ροκ

Κάθε μέρα εκατοντάδες τραγούδια, γνωστά και άγνωστα προσπαθούν να καταλάβουν χώρο στην μνήμη μας, δεν το πετυχαίνουν όλα, μερικά ίσως θέλουν και άλλες προσπάθειες, όμως όλα έχουν την ευκαιρία τους, αν τα καταφέρουν μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Το ίδιο συμβαίνει με τις ταινίες, αλλά και σε σημαντικό βαθμό με τους ανθρώπους από τους οποίους καθημερινά συναντάμε αρκετούς, ελάχιστοι όμως θα μας απασχολήσουν για δεύτερη φορά.

Υπάρχουν τόσα πολλά μουσικά είδη που είναι αδύνατο να μην βρει κανείς αυτό που του ταιριάζει, τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ προσπαθούν από την πλευρά τους να μας εμφυτεύσουν συγκεκριμένα τραγούδια, συχνά το καταφέρνουν, αλλά και αυτά τα τραγούδια έχουν συνήθως αυτό το κάτι που τα κάνουν να ξεχωρίζουν με μερικά ακούσματα.

Η μουσική βιομηχανία περνάει σε μία φάση που θα έλεγα ότι μέσα στην δεκαετία θα φέρει την ενηλικίωση της και θα την στείλει μετά από πολλά χρόνια στην αγκαλιά του ροκ.

Το ροκ θα είναι αυτό που θα ανακάμψει μέσα στα επόμενα χρόνια και αυτό ήδη άρχισε να φαίνεται σε όσους παρακολουθούν τα πράγματα και είναι παρατηρητικοί.

Θα το βοηθήσουν και οι κοινωνικές αναταραχές οι οποίες θα είναι οι πιο έντονες εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, ο Rick Astley ναι ο γνωστός Rick Astley παρουσιάζει σε ένα ραδιόφωνο της Αγγλίας, που παίζει κυρίως ποπ, τα ροκ τραγούδια που του αρέσουν, Foo Fighters, Arctic Monkeys, Clash, Cult, Kings Of Leon, Razorlight, Radiohead, White Stripes, AC/DC, τυχαίο, δεν νομίζω, δεν παίζεις 2 ώρες ροκ σε ένα ποπ σταθμό, αν δεν είσαι σίγουρος για την θετική αποδοχή.

Αυτά τα αστεία του Billboard που έφερε στην επικαιρότητα και μέσα στο τοπ 10 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούστηκαν για πρώτη φορά πριν από 50-60 χρόνια, θα είναι σύντομα το τέλος του τσαρτ όπως το ξέρουμε, την αλλαγή την τοποθετώ μέσα στο 2020.

Απολαύστε τα διάφορα μουσικά είδη που σας αρέσουν, υπάρχουν χιλιάδες διαδικτυακά ραδιόφωνα, κανείς δεν είναι πιο ειδικός από το δικό σας αισθητήριο.

Εμείς στο site βάζουμε όλα όσα ξεχωρίζουμε, όχι απαραίτητα στο Facebook αφού δεν έχουν την απήχηση που τους αξίζει, επίσης σημαντικό είναι να μαθαίνετε στους νέους τους ήχους από περασμένες δεκαετίες, θα πρότεινα να δώσετε σημασία και στα '90's που λογικά θα έλθουν στην μόδα.

Κώστας Ζουγρής