Η ζωή είναι γλυκιά σαν καραμέλα, αλλά και σύντομη όπως αυτή

Η ζωή είναι γλυκιά σαν καραμέλα, αλλά και σύντομη όπως αυτή

Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι αρνητικές ειδήσεις με τους θανάτους γνωστών καλλιτεχνών, ο πιο πρόσφατος από αυτούς, αυτός του Θάνου έρχεται να κλείσει με οδυνηρό τρόπο μία χρονιά που όπως όλες οι προηγούμενες μας έδειξε το πεπρωμένο που έχει δρομολογηθεί για όλους μας.

Ο Θάνος ήταν ιδιαίτερα αγαπημένος για μας, γιατί εκτός από την σημαντική του καλλιτεχνική προσφορά, είχε και μία ανθρώπινη σχέση μαζί μας, ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες που πάντα μας έδειχνε την αγάπη του συμμετέχοντας σε ότι του ζητήσαμε από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε, είχε δώσει συνέντευξη στο Ποπ & Ροκ στην δεκαετία του '70, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες που είχαμε την τελευταία μας επαφή, ενώ και εμείς από την δική μας πλευρά δεν σταματήσαμε ποτέ να εκδηλώνουμε τον θαυμασμό μας για το καλλιτεχνικό του έργο, αλλά πάνω απ' όλα για την αγάπη του για την μουσική.

Δεν ξέρω αν είναι καλό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν πραγματικά το πόσο σύντομη είναι η ζωή μας η οποία παρά την χρονική διάρκεια που της δίνουμε μετρώντας τον χρόνο, είναι σύντομη όπως αυτή της πεταλούδας, κάτι που το διαπιστώνει ο άνθρωπος βέβαια φτάνοντας προς το τέλος της ζωής του.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτό, αλλά ποτέ δεν έχω μισήσει άνθρωπο στην ζωή μου, δεν ξέρω αν αυτό είναι βέβαια φυσιολογικό γιατί ακούω συχνά π.χ. για αδέλφια που δεν μιλιούνται και μου φαίνεται τόσο παράξενο. Εγώ βέβαια δεν έχω αδέλφια για να έχω την ευκαιρία να νιώσω τα ίδια συναισθήματα.

Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που πραγματικά τους έχουμε αλλάξει την ζωή και φέρονται σαν να μην υπήρξαμε ποτέ στην ζωή τους, είμαι σίγουρος όταν θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο θα βγουν σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή να δηλώσουν το πόσο κοντά μας ήταν, ειδικά βέβαια για τον Πετρίδη, μαζί μου μπορεί να μην ασχοληθούν, ξέρω όμως ότι ξέρουν τι έχω κάνει γι' αυτούς και νιώθω ευχαριστημένος παρά την μετέπειτα συμπεριφορά τους.

Με το τελείωμα της χρονιάς το μήνυμα μου είναι, αγαπάτε τους ανθρώπους, στηρίξτε όσους έχουν την ανάγκη σας, αν βέβαια μπορείτε, κανείς δεν ξέρει, μπορεί κι αυτοί μια μέρα να σας το ανταποδώσουν.

Λιγότερο από 62 ώρες για την νέα χρονιά, Χρόνια Πολλά

Κώστας Ζουγρής

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από μία πινακίδα που είδε ο Σωτήρης Μ. σε ένα κατάστημα με πύλινα νομίζω

Αγαπημένο, είμαι σίγουρος ότι ο Billy Joel τους λάτρευε

.