7 λεπτομέρειες που δεν θα πιστεύετε πόσα δείχνουν για τον χαρακτήρα σας

7 λεπτομέρειες που δεν θα πιστεύετε πόσα δείχνουν για τον χαρακτήρα σας

Από τη στιγμή που γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά θέλεις να αξιολογήσεις άμεσα το ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αναζητάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ειλικρίνεια, ευγένεια, νοημοσύνη.

Δίνοντας προσοχή σε αυτά τα πράγματα μπορείς επίσης να συμπεράνεις εάν αυτό που θέλεις να επιδιώξεις είναι μια πιο στενή σχέση με αυτό το άτομο ή όχι.

Τέτοιου είδους συμπεράσματα μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ωφέλιμα σε μεγάλες αποφάσεις όπως όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας ρομαντικής σχέσης, την πρόσληψη ενός ατόμου ή την αποδοχή μιας θέσης εργασίας.

Βασισμένοι σε αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι κρίνουν την προσωπικότητά στην και προσδιορίζουν το ποιοι είστε ή το ποιοι μπορεί να μην είστε.

Ο γραφικός σας χαρακτήρας

Σύμφωνα με μια μελέτη ο τρόπος που γράφει κάποιος και το μέγεθος του γραφικού του χαρακτήρα μπορούν να σας πουν συγκεκριμένα πράγματα για το άτομό του. Σύμφωνα με την έρευνα η οποία διεξήχθη από την National Pen Company, αποκαλύπτεται ότι οι άνθρωποι με μικρό γραφικό χαρακτήρα τείνουν να είναι ντροπαλοί, λεπτολόγοι και μελετηροί ενώ οι άνθρωποι οι οποίοι είναι περισσότερο εξωστρεφείς προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με μεγαλύτερο γραφικό χαρακτήρα.

Εκείνοι που παίρνουν τα πράγματα σοβαρά βάζουν περισσότερη πίεση στο στυλό όταν γράφουν, ενώ εκείνοι που ακούν ελαφριά πίεση συνήθως είναι εμπαθείς και περισσότερο ευαίσθητοι.

Το χρώμα σας

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Psychology Today, το χρώμα το οποίο φοράτε συχνότερα στα ρούχα λέει πολλά για το ποιοι είστε. Οι άνθρωποι οι οποίοι διαλέγουν συχνά το μαύρο είναι ευαίσθητοι, καλλιτεχνικής φύσεως και προσέχουν τις λεπτομέρειες, ενώ εκείνοι που αγαπούν το κόκκινο ζουν τη ζωή στο 100% και οι προσπάθειές τους είναι δυναμικές και επίπονες.

Οι άνθρωποι που αγαπούν το πράσινο είναι πιστοί και στοργικοί, ενώ εκείνοι που αγαπούν το λευκό είναι οργανωτικοί και λογικοί. Τέλος, εκείνοι που έχουν τον μπλε ως αγαπημένο τους χρώμα είναι σταθεροί, ευαίσθητοι και σκέφτονται τους άλλους.

Το δάγκωμα των νυχιών

Συγκεκριμένες κατ’ επανάληψη συμπεριφορές του σώματος μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητά σας. Η αντίδραση του σώματός σας σε συγκεκριμένες καταστάσεις είτε αυτή είναι τραβώντας τα μαλλιά σας, δαγκώνοντας τα νύχια, ή τσιμπώντας το δέρμα σας μπορεί να σηματοδοτούν ανυπομονησία, αγανάκτηση, βαρεμάρα και δυσαρέσκεια.

Πάρτε για παράδειγμα το δάγκωμα των νυχιών. Σύμφωνα με μία έρευνα, λέγεται ότι εκείνοι που δαγκώνουν τα νύχια τους τείνουν να είναι τελειομανείς, καθώς επίσης έντονες προσωπικότητες και συχνά νευρικοί.

Τα παπούτσια σας

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μπορείς να κρίνεις σωστά ένα άτομο απλά και μόνο κοιτάζοντας τα παπούτσια του. Σύμφωνα με τον αρμόδιο ερευνητή του πανεπιστημίου του Κάνσας, Omri Gillath, απλά και μόνο εξετάζοντας το κόστος, το στυλ, το χρώμα και την κατάσταση του παπουτσιού, είναι δυνατόν να μαντέψεις περίπου το 90% της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη, όπως επίσης το εισόδημα του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, το φύλο του, ακόμα και την ηλικία του.

Τα μάτια σας

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τα μάτια σας λένε πολλά για σένα για αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε και για το αν είστε ανειλικρινείς ή πιστοί. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι με μπλε μάτια είναι λιγότερο επιθετικοί και έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί από τους ανθρώπους με πιο σκούρα μάτια.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο προδίδουν τα μάτια, είναι η έλλειψη σταθερότητας στο βλέμμα, η οποία αποκαλύπτει έλλειψη αυτοελέγχου και αδύναμη θέληση.

Η συνέπεια σας

Το πόσο νωρίς η καθυστερημένα εμφανίζεστε για ένα ραντεβού θα μπορούσε να δημιουργήσει μία εντύπωση είτε θετική είτε αρνητική σχετικά με την προσωπικότητά σας. Η καθυστέρηση σε ένα σημαντικό ραντεβού δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση γύρω από το ποιοι είστε ενώ το να βρίσκεστε στο ραντεβού σας πιο νωρίς σημαίνει ότι σέβεστε τον χρόνο των άλλων ανθρώπων, πως είστε περισσότερο οργανωμένοι νοητικά και πως διαθέτετε ισχυρά εσωτερικά κίνητρα.

Η χειραψία σας

Έχει ανακαλυφθεί ότι οι άνθρωποι με δυνατή χειραψία αποπνέουν αυτοπεποίθηση και αντανακλούν ένα δυνατό και ισχυρό χαρακτήρα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι εξωστρεφείς, εκφραστικοί στα συναισθήματά τους και λιγότερο πιθανό να είναι εγκρατείς.

Οι άνθρωποι με αδύναμες χειραψίες από την άλλη μεριά, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και συχνά τείνουν να επιλέγουν την εύκολη έξοδο από ένα πρόβλημα. Η χειραψία από μόνη της θα μπορούσε να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ εκείνου που είναι απόμακρος από εκείνον που είναι ειλικρινά φιλικός.

via anapnoes.gr