Οι νέοι εκτός Αττικής είναι πιο ενήμεροι μουσικά για το τι συμβαίνει σήμερα

Οι νέοι εκτός Αττικής είναι πιο ενήμεροι μουσικά για το τι συμβαίνει σήμερα

Οι νέοι εκτός Αττικής είναι πιο ενήμεροι μουσικά για το τι συμβαίνει σήμερα

Τα περισσότερα παιδιά στην Αττική ασχολούνται με το χιπ χοπ σαν αντίδραση, αλλά και επειδή οι γονείς τους δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν μαζί τους και να τους ενημερώσουν μουσικά.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι νέοι στην Αττική είναι πιο κοντά στο ροκ του '70 και όχι αυτό του '90.

Δυστυχώς όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια και ελάχιστοι από τους καλλιτέχνες του '60 και του '70 ακούγονται σήμερα από τους νέους άλλων χωρών.

Oi Beatles και οι Rolling Stones ναι είναι ένα φαινόμενο, αλλά από εκεί και πέρα, σχεδόν τίποτα.

Αναλογικά και η δεκαετία του '70 δεν έχει ροκ καλλιτέχνες με σημαντική απήχηση σήμερα, οι Queen ήλθαν στην επικαιρότητα με την ταινία, όχι απρόσμενα μόνο από την μουσική τους.

Η δεκαετία του '70 έχει καλή αντιμετώπιση από τα ξένα μέσα, αλλά όμως από ηχογραφήσεις soul και disco.

Από συζητήσεις που έχω κατά καιρούς με νέους από άλλες περιοχές, αλλά και από τις συμμετοχές στα Social media της σελίδας μας σχηματίζω την εντύπωση ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ενημερωτικά μέσα για το τι συμβαίνει σήμερα στην μουσική και ο Πετρίδης με 1 ώρα την ημέρα και την ανάγκη, όπως πάντα να θυμάται και την ιστορία της μουσικής, δεν είναι δυνατόν να καλύψει το κενό.

Όσο για το site, παρουσιάζουμε τα αξιόλογα καινούργια, αλλά συνήθως εισπράττουμε γκρίνια για κάτι που αποδέχονται οι πάντες στο πέρασμα του χρόνου.

Έχει σημασία πιστεύουμε η στήριξη της σελίδας μας και πάνω απ'όλα η ενημέρωση των νέων για την ύπαρξη της, όχι για τίποτα άλλο, αλλά οι νέοι σήμερα κινδυνεύουν να αποκοπούν εντελώς από την πραγματικότητα, εκτός και αν νομίζετε ότι η πραγματικότητα είναι μόνο τα 60's και τα 70's, ελπίζω πως όχι.

Στην Ελληνική μουσική πιστεύω ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, καλλιτέχνες από την δεκαετία του '90 και από τον νέο αιώνα έχουν σημαντική απήχηση στους νέους.

Κώστας Ζουγρής