Ο θάνατος του Ginger Baker πιστοποιεί απλά ότι το ροκ με το οποίο μεγαλώσαμε πεθαίνει

Ο θάνατος του Ginger Baker πιστοποιεί απλά ότι το ροκ με το οποίο μεγαλώσαμε πεθαίνει

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει ότι ο ήχος των Cream έφερε αργότερα στην επιφάνεια συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, η μπάντα του Jimi Hendrix, πολλούς άλλους ενώ οδήγησε και στην έκρηξη του ήχου που ονομάσθηκε Heavy Metal.

Αυτό το ανακάτεμα των Blues με την ψυχεδελική μουσική ποτέ δεν είχε πιο αντιπροσωπευτικό εκπρόσωπο, σίγουρα η μουσική γίνεται κάθε μέρα και διαφορετική με τον θάνατο τέτοιων μουσικών που έγραψαν την σύγχρονη ιστορία της.

Ginger Baker

O Baker δεν ήταν από ότι λένε και ο καλύτερος χαρακτήρας, είχε τσακωθεί με την οικογένεια του, τους φίλους του, τα άλλα δύο μέλη της μπάντας των Cream, είχε αποκαλέσει άσχετους τους Led Zeppelin, όμως ήταν φοβερός μουσικός.

Θα πρέπει οι φίλοι του ροκ να συνειδητοποιήσουν τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, όχι μόνο στην μουσική και να προσαρμοσθούν, όχι τίποτα άλλο απλά για να μην στεναχωριούνται.

Το αν το σήμερα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το χθες δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία στην αιωνιότητα, απλά ας απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας που είναι μοναδική.

Κώστας Ζουγρής