Ακούμε με αγάπη ακόμα το Frampton Comes Alive του Peter Frampton

Ακούμε με αγάπη ακόμα το Frampton Comes Alive του Peter Frampton

Διάβασα μία συνέντευξη του Peter Frampton στον Guardian και έβαλα να ακούσω το Frampton Comes Alive. Έχουν περάσει 44 χρόνια και παραμένει αγαπημένο.

Ο Peter Frampton πήγαινε όπως διάβασα στο ίδιο σχολείο με τον David Bowie ο οποίος συνήθιζε πιτσιρικάς, στην δεκαετία του '50 να τραγουδά επιτυχίες του Elvis Presley στο σχολείο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1969, η ιστορία λέει ότι όταν ο Bowie είδε στην τηλεόραση τον Peter Frampton να τραγουδά με τους Herd είπε, 'αυτός είναι ο Peter'.

O Peter Frampton στην συνέχεια έγινε μέλος των Humble Pie, αλλά ήθελε να κάνει προσωπική επιτυχία, έτσι ηχογράφησε 3 άλμπουμ τα οποία όμως πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα.

15 μέρες πριν τον διώξει η εταιρεία του προσπάθησε να ετοιμάσει ένα ακόμα άλμπουμ με τραγούδια όπως το Baby I Love Your Way που κι αυτό δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο.

Όλα άλλαξαν όταν ηχογράφησε μία συναυλία του στο Σαν Φρανσίσκο όπου έπαιξε μπροστά σε 8000 άτομα τα οποία δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα που αποτυπώθηκε στο βινύλιο και δημιούργησε ίσως το πιο πετυχημένο ζωντανό άλμπουμ όλων των εποχών.

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

 

 

 

 

 

Video Url