Οι μουσικές πλατφόρμες δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αναμνήσεις μας

Οι μουσικές πλατφόρμες δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αναμνήσεις μας

Είναι συνήθεια στον ΄Ελληνα από το μακρινό παρελθόν μετά από ένα ολονύκτιο πάρτι με ξένη μουσική το γλέντι να κορυφώνεται με Ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί στις μουσικές πλατφόρμες, αν πατήσεις να ακούσεις Chuck Berry θα σου βάλει στην συνέχεια κάτι ανάλογο, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis και ίσως Gene Vincent, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να σου βάλλει πχ Τσιτσάνη.

Αυτή είναι η διαφορά του υπολογιστή με τον άνθρωπο, ο υπολογιστής δουλεύει με την προϊστορία.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει ποτέ ο υπολογιστής να δημιουργήσει μία λίστα όπως θα την δημιουργούσε το ανθρώπινο μυαλό, γι' αυτό και ποτέ δεν γίναμε, ούτε θα γίνουμε φίλοι στις λίστες που κάνουν οι μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Εμάς πάντα μας άρεσε το απροσδόκητο και αυτό πάντα κυριαρχούσε στις εκπομπές μας, όπου μπορούσε κανείς να ακούσει τον Πετρίδη να παρουσιάζει κλασική μουσική στο Γ' Πρόγραμμα, rock ή soul στο Α' και Ελληνικά στο Δεύτερο, ενώ σε κάτι γιορτές παίζαμε ακόμα και δημοτικά.

Γι' αυτό ξεχώρισε αυτή η εκπομπή, πάντα έκανε πράγματα που δεν τολμούσε να κάνει άλλος και το ίδιο κάνει τώρα μετά από τόσα χρόνια ο Πετρίδης.

Κώστας Ζουγρής