Sonoma: Ένα «ηχητικό βουνό» στην Καλιφόρνια, το οποίο «τραγουδά» με το φύσημα του ανέμου....

Sonoma: Ένα «ηχητικό βουνό» στην Καλιφόρνια, το οποίο «τραγουδά» με το φύσημα του ανέμου....

Mέσα στο δασύλλιο ευκαλύπτων στο Κτήμα Donum -τον οινοπαραγωγό πινό νουάρ στη Σονόμα της Καλιφόρνιας-, όπου φιλοξενείται μια μνημειωδών διαστάσεων συλλογή σύγχρονων γλυπτών, ο Doug Aitken παρουσίασε το τελευταίο έργο του: το «Sonic Mountain (Sonoma)» μιμείται ένα γιγαντιαίο chimes το οποίο «τραγουδά» με το φύσημα του ανέμου.

Ένα έργο τέχνης που «ζει»

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης που ζει, ένα έργο που θα αλλάζει συνεχώς, ένα έργο που το φυσικό περιβάλλον θα το παίζει» εξομολογείται ο Αμερικανός καλλιτέχνης.

Στη συλλογή έργων τέχνης στο Κτήμα Donum περιλαμβάνονται έργα τα οποία ενσωματώνονται πλήρως στους κυματιστούς λοφίσκους με τους αμπελώνες -μεταξύ αυτών, έργα των Ai Wei Wei, Yayoi Kusama, Elmgreen & Dragset και

Jaume Plensa.

Τώρα, προστέθηκε ένα έργο το οποίο επιζητά να εξερευνήσει τη ρευστότητα του χρόνου, γεννώντας μια εμπειρία που μεταβάλλεται από την ίδια τη φύση.

«Είναι τιμή να εργάζεσαι με καλλιτέχνες σαν τον Doug, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε κάθε λεπτομέρεια του τοπίου του Donum και δημιούργησε μια εμπειρία που επισύρει την προσοχή μας στα στοιχεία της φύσης τα οποία δίνουν ζωή στο κρασί και την τέχνη» τόνισαν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Donum, Allan και Mei Warburg.

«Ξέρω ότι θα περάσω πολλές μέρες ακούγοντας το υπνωτικό σάουντρακ που ο Doug συνέθεσε σε συνεργασία με τη φύση» είπε ο Allan Warburg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ