Ο πολιτισμός μας πεθαίνει και όταν πεθαίνουν καλλιτέχνες θυμούνται οι πολιτικοί μας ότι υπάρχουν και οι τέχνες

Ο πολιτισμός μας πεθαίνει και όταν πεθαίνουν καλλιτέχνες  θυμούνται οι πολιτικοί μας ότι υπάρχουν και οι τέχνες

Δηλώσεις για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα έκαναν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων και ο πρωθυπουργός, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμπαράσταση στην μουσική σε κανένα επίπεδο, από όπου και να το ψάξουμε.

Από ασχετοσύνη διέλυσαν τον εισπρακτικό οργανισμό με συνέπεια να μην εισπράττουν, ή να εισπράττουν ψίχουλα οι συνθέτες αφού δεν είχαν φροντίσει για διάδοχο κατάσταση.

Οι άλλοι έκλεισαν την ΕΡΤ επειδή ήταν ανίκανοι να διορθώσουν μερικά πράγματα.

Όλοι ακούνε μουσικοί, αλλά τους έχει απορροφήσει τόσο πολύ η δουλειά, γιατί είναι επάγγελμα πια η πολιτική ώστε δεν έχουν καιρό να ασχοληθούν.

Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις σε όσα τους έχουμε ρωτήσει, μόνο ο Κουτσούμπας και ο Άδωνις απάντησαν, θα μου πεις γιατί να απαντήσουν σε μας, μήπως γιατί έδωσαν συνέντευξη σε όλα τα μέσα, μικρά ή μεγάλα που έχουν σχέση με την πολιτική; εμάς δεν τους πιάνει το μάτι τους, θα μας θυμηθούν μόνο με αφορμή κάποιον θάνατο.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την τραγική είδηση του θανάτου του τραγουδοποιού.

Ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά».

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Από το «Διδυμότειχο Μπλουζ» μέχρι το «Νότο» συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές & γενιές. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κώστας Ζουγρής