Η σχέση των σημερινών Ελλήνων με την αρχαιότητα

Η σχέση των σημερινών Ελλήνων με την αρχαιότητα

Είναι μερικοί που μόλις διαβάσουν οτιδήποτε για την αρχαία Ελλάδα, αμέσως αντιδρούν και αμφισβητούν την σχέση που έχει με το σήμερα, όπως και το αν αυτό που αναφέρεται ανήκει πραγματικά στα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας ή στους Αιγύπτιους, Κινέζους κλπ.

etsi itan i arxaia ellada zodanevei mesa apo ena edyposiako trisdiastato video.col 12

Δηλαδή για να ξέρουμε κι εμείς οι άσχετοι, οι σημερινοί Έλληνες από ποιους κατάγονται, όπως καλό είναι να μας γράψετε και από πού κατάγονται οι σημερινοί Ιταλοί, Γάλλοι, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Κινέζοι, Ιάπωνες, μόνο για τους Έλληνες έχετε ενστάσεις. Επίσης θεωρείτε Έλληνες αυτούς που έμεναν στην αρχαιότητα στα μέρη που κατοικούμε σήμερα εμείς;

Αναπνέω, κολυμπάω, κλαίω γελάω, γεννήθηκα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από εκεί που πέρναγαν τις περισσότερες ώρες τους οι αρχαίοι, κάνω τα πάντα στα ίδια μέρη με αυτούς που μερικοί δεν θεωρούν Έλληνες.

Ακόμα και αν έχουν δίκιο σε μερικά όσοι πιστεύουν ότι είμαστε απόγονοι 'των Κινέζων' θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να σιωπήσουν, δεν υπάρχει λαός που να είναι τόσο εχθρικός με την ιστορία του, όχι βέβαια, όλοι, αυτοί που έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία.

Κώστας Ζουγρής