Η κάθε γενιά έχει τους δικούς της μουσικούς ήρωες,

Jim Morrison, απλά αξέχαστος και ένας από τους εμβληματικούς ηγέτες μουσικών συγκροτημάτων

Εντάξει το πιστέψαμε, δεν σας αρέσει το Χιπ χοπ, αλλά σας αρέσουν όλα τα καινούργια ροκ, ποπ κλπ.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές, η κάθε γενιά έχει τους δικούς της μουσικούς ήρωες, όπως οι γονείς μας δεν μπορούσαν να αποδεχθούν την μουσική που αγαπούσαμε, έτσι και οι σημερινοί φίλοι της μουσικής που άρχισαν να ακούν στις δεκαετίες '60, '70, και '80 είναι σχεδόν απίθανο να αγαπήσουν την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Ας μη κρυβόμαστε, δεν είναι μόνο το Χιπ χοπ που δεν αρέσει σε μερικούς φίλους της μουσικής, οι ίδιοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις νέες κυκλοφορίες, το να τους αρέσει ας πούμε ένας Ed Sheeran δεν λέει κάτι, αν ρωτήσεις αυτούς που κάνουν αρνητική κριτική στο Χιπ χοπ να σου πουν 10 ονόματα που νομίζουν ότι ξεχωρίζουν στην εποχή μας, στην καλύτερη περίπτωση θα σου αναφέρουν ονόματα που είδαν τυχαία στο YouTube και στην χώρα τους δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση.

Κατηγορούν τις κακές εταιρείες που προωθούν το Χιπ χοπ, δεν έχω ακούσει πιο άκυρη άποψη, ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει επιτυχία, αν το ήξεραν δεν θα υπήρχαν άγνωστοι καλλιτέχνες όλοι θα ήταν εκατομμυριούχοι.

Οι μουσικές αναρτήσεις μας με καινούργια, όπως και η μετάδοση νέων τραγουδιών στο ραδιόφωνο από τον Πετρίδη, έχουν ελάχιστη απήχηση, κι όμως υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα που δεν φτάνουν στον Έλληνα ακροατή.

Η μουσική δεν υπάρχει πια για πολλούς φίλους της, νομίζουν ότι όλα σταμάτησαν στην δεκαετία του '90 κι όμως σε λίγο θα έχουμε 2020.

Ποιος φταίει γι' αυτό; η έλλειψη μουσικής παιδείας από πλευράς της πολιτείας, η πλημμελής ενημέρωση από τα ΜΜΕ και ειδικά τα ραδιόφωνα.

Είμαστε μερικές χιλιάδες πριν την συμπλήρωση 15.000.000 μοναδικών επισκεπτών, που εντάξει στην πραγματικότητα δεν είναι τόσοι, όμως είναι πολλοί, όταν μπαίνουν κάθε μήνα γύρω στο 1 εκατομμύριο είναι πολλοί, πόσοι ενδιαφέρονται για την μουσική; ελάχιστοι, όπως λέει μια ψυχή πόσοι έγραψαν, μπράβο πολύ ωραία σελίδα, ελάχιστοι, θα γράψουν όμως γιατί αυτό, γιατί εκείνο και βασικά το παραμύθι ότι ζητάμε βοήθεια, όλοι πια με κατηγορούν γι' αυτό, είμαι ίσως ο μοναδικός ζητιάνος στην Ελλάδα χωρίς έσοδα αφού τους τελευταίους 3 μήνες βοήθησαν με κάποιο τρόπο 13 άτομα, ενώ 2 απέσυραν την μηνιαία υποστήριξη τους και μιλάμε για 3.000.000 ανθρώπους, με επίσημα στοιχεία έχουμε τους ίδιους επισκέπτες με μεγάλες εφημερίδες που παίρνουν αρκετή διαφήμιση, εμείς όμως είμαστε 'τα καλά παιδιά', αλλά όλοι ξέρουμε πχ ότι τις ωραίες γυναίκες δεν τις κατακτούν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι.

Κώστας Ζουγρής