Κάνατε ένα πολύ σημαντικό πράγμα σε όλους εμάς που αγαπάμε το ροκ...

Κάνατε ένα πολύ σημαντικό πράγμα σε όλους εμάς που αγαπάμε το ροκ...

Κώστα

Βλέποντας την πρόταση του facebook για καινούργιους φίλους δεν δίστασα να κάνω αυτό το αίτημα φιλίας γιατί χρόνια τώρα θέλω να σε ευχαριστήσω που μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη κάνατε ένα πολύ σημαντικό πράγμα σε όλους εμάς που αγαπάμε το ροκ. Εκτός του ότι ακούσαμε και μάθαμε για άγνωστα πράγματα, μάθαμε να σκεπτόμαστε με τον σωστό τρόπο.

Εγώ είμαι 60 χρονών πια, όμως έστω και τώρα αργά θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μίλησα μαζί σου μία φορά στο τηλέφωνο και θέλω να σου πω μία ωραία ιστορία που προέκυψε από αυτό το τηλεφώνημα για να καταλάβεις πόσο σημαντική ήταν για όλους εμάς η εκπομπή ''από της 4 στης 5''. Θα σε γυρίσω λίγο πίσω στον χρόνο. Ήταν καλοκαίρι του 90, 91, η 92 δεν θυμάμαι ακριβώς και βρισκόμουν σε ένα κάμπινγκ. Πήρα το ραδιάκη μου με τα ακουστικά κατά της 3.30 και πήγα κάτω από μια ομπρέλα να απολαύσω την εκπομπή. Άρχισε η εκπομπή. Ένα τέταρτο μετά κάνατε έναν διαγωνισμό και μάλιστα υπήρχε και έπαθλο ένας δίσκος.

Ζητούσατε το όνομα του καλλιτέχνη. Ξεκινά το τραγούδι και έχω μείνει άναυδος με το θεϊκό άσμα. Αρπάζω το ραδιάκη και φεύγω τρέχοντας στην σκηνή ψάχνοντας στυλό και χαρτί να σημειώσω το όνομα του καλλιτέχνη. Δεν υπήρχε νικητής θυμάμαι. Ήταν το τραγούδι Robin Head του Keith Christmas. Προσπάθησα να βρω τα άλμπουμ στα δισκάδικα στην Ελλάδα αλλά παντού κανένας ούτε γνώριζε τον καλλιτέχνη. Έτσι μια μέρα πιάνω το τηλέφωνο και καλώ στην εκπομπή λίγο μετά της 4. Εκείνη την μέρα έλειπε ο Γιάννης από την εκπομπή και μίλησα μαζί σου. Όταν σε ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να βρω κάποιο βινύλιο του Keith μου απάντησες, ''αν κερδίσεις στο προπό τότε θα τους βρεις''.

Ευτυχώς που μου έδωσες αυτήν την απάντηση και με πείσμωσε περισσότερο. Απευθύνθηκα σε φίλους εκτός Ελλάδος και σε ένα χρόνο βρήκα τα 5 άλμπουμ του. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Το 1996 ο Keith έβγαλε το άλμπουμ Love Beyond Deals. Βρήκα την διεύθυνση της δισκογραφικής εταιρίας και τους έστειλα ένα γράμμα. Βγήκα μια φωτογραφία που κρατούσα το cd στα χέρια μου. Τους έλεγα διάφορα για την καλή δουλειά. Μέσα στο γράμμα είχα βάλει ένα άλλο γράμμα με πληρωμένο γραμματόσημο και τους παρακαλούσα να στείλουν το κλειστό γράμμα στον Keith.

Τους εξηγούσα ότι είμαι φαν και ήθελα να επικοινωνήσω μαζί του. Λίγες μέρες μετά είχα απάντηση από τον Keith και από εκεί ξεκίνησε μία πολύ καλή φιλία που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Αν δεν υπήρχε η εκπομπή σας να ανοίξει το μυαλό μας δεν θα υπήρχαν τέτοιες αμέτρητες ροκ ιστορίες. Κλείνοντας να σου πω ακόμη ένα πράγμα για την δική μου εξέλιξη. Έκανα ένα κανάλι στο you tube (όπως τόσα παιδιά) και χρησιμοποίησα της γραφιστικές ικανότητες που έχω κάνοντας βίντεο για πολλούς καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της γης.

Πολλοί καλλιτέχνες με βρίσκουν διαδικτυακά σήμερα, μου στέλνουν τα cd τους, τους στίχους των τραγουδιών τους και τους κάνω ένα βίντεο. Τελευταία επικοινωνία ήταν με τον Rustic Rod Goodway που όταν είδε το βίντεο που του έκανα δεν δίστασε να κάνει το σχόλιο του κάτω από το βίντεο.

Και πάλι σε ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά. Τους χαιρετισμούς μου.

Tasos Prog