Οι νέοι μας είναι γεμάτοι οργή και το Ελληνικό χιπ χοπ εκφράζει ένα μέρος της

Οι νέοι μας είναι γεμάτοι οργή και το Ελληνικό χιπ χοπ εκφράζει ένα μέρος της

Τα Ελληνόπουλα που είναι παιδιά γονέων που ανήκαν στην πρώην μεσαία τάξη ξεχειλίζουν από οργή για την σημερινή εκμετάλλευση που βιώνουν από το κοινωνικό σύστημα και βασικά αυτούς που κινούν τα οικονομικά και πολιτικά νήματα της χώρας.

Οι φτωχοί πια νέοι που με το υστέρημα των γονιών τους κατάφεραν να πάρουν ένα καλό για άλλες εποχές πτυχίο, σήμερα δεν έχουν πολλές επιλογές, ή πηγαίνουν και δουλεύουν σε Ελληνική εταιρεία για 300-500 ευρώ, ή φεύγουν στο εξωτερικό.

Όμως αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μια ομάδα από εκατοντάδες χιλιάδες νέους που είτε έχουν αποφασίσει να φύγουν είτε ήδη έφυγαν ή παραμένουν στην χώρα, που μισούν και απεχθάνονται το κοινωνικό σύστημα που τους αναγκάζει να δουλεύουν κάτω από αγνώριστες συνθήκες στους νέους άλλων εποχών.

Πρώτον, αυτοί που είναι στο εξωτερικό, συνήθως βλέπουν έναν μόνιμα συννεφιασμένο ουρανό και ζουν σε μικρά δωματιάκια με υψηλό ενοίκιο δουλεύοντας με καλές αμοιβές, αλλά κάτω από πιεστικές πολλές φορές συνθήκες.

Αυτοί που είναι εδώ δεν είχαν μέχρι τώρα άλλη επιλογή από το να δουλέψουν με χαμηλό μισθό, ε τώρα αυτοί τα 'πήραν στο κρανίο' και μαζικά αρχίζουν να μην δουλεύουν προτιμώντας να ζήσουν με διάφορους τρόπους, στερώντας όμως έτσι τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις ικανότητες τους, αυτό θα φανεί σύντομα στην ήδη πληγωμένη οικονομία μας.

Αυτοί οι νέοι έχουν βρει καταφύγιο σε κάθε Sin Boy ο οποίος στην ουσία περιγράφει ακριβώς την παρακμή της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας στην οποία η παρανομία και παραβατικότητα είναι στην κορυφή της επικαιρότητας, ας μην κρυβόμαστε η χώρα πάει όλο και χειρότερα, έχουμε αντικαταστήσει τις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής ένωσης σε πολλά πράγματα και ειδικά στην εγκληματικότητα, αφού το κράτος, κυρίως λόγω έλλειψης χρημάτων προσαρμόζει τους νόμους στις δυνατότητες του.

Αυτό συμβαίνει με τα παιδιά των φτωχών που τους εκφράζει το Ελληνικό χιπ χοπ.

Τα παιδιά των πλουσίων πλήττουν από ανία και καταφεύγουν σε άλλου είδους διασκεδάσεις που αν συμμετάσχουν σ'αυτές οι νέοι της μεσαίας τάξης μπορεί να συναντήσουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Κώστας Ζουγρής