Madonna: Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, που όμως συχνά δεν υιοθετούν την άποψη της

Madonna: Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, που όμως συχνά δεν υιοθετούν την άποψη της

Η Madonna σου αρέσει δεν σου αρέσει έχει καταγραφεί στην μουσική ως ζωντανός μύθος και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο τραγούδι της να μην το σιγομουρμούρισες κάποτε ή να μην κούνησες ρυθμικά το κεφάλι.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι θερμοί fans της είναι ότι η αρνητική κριτική δεν γίνεται πάντα κακοπροαίρετα... κι εγώ έγραψα (προτού διαβάσω ανάλογα σχόλια οπουδήποτε) ότι θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί από το να πληγώνει τη δημόσια εικόνα της, μια εικόνα την οποία έκτισε με πολύ δουλειά και κόπο και πάντα αποδείκνυε στους ορκισμένους εχθρούς της και τις κακές κριτικές τους ότι "παιδιά μη χτυπιέστε, εδώ είμαι στο θρόνο μου και δεν πρόκειται να τον αφήσω".

Η συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί είτε με playback όπως κάνει στις συναυλίες της είτε με την πλαισίωση της από άλλους τραγουδιστές είτε με κάποιο πρωτότυπο σκηνοθετικό στήσιμο και πολλές άλλες ιδέες. Μου φάνηκε τόσο θλιβερό, μου έδωσε την εντύπωση σαν να έκανε την ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην επικαιρότητα, λες και είχε ανάγκη τη Eurovision για να προωθήσει το καινούργιο της concept.

Όσον αφορά τα πολιτικά μηνύματα, έχουν διτή ερμηνεία, πρωτίστως έχουμε να κάνουμε με τη Madonna που ξέρει πώς να προκαλέσει χρόνια τώρα -δεν εξετάζω εάν το κάνει επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα- και δευτερευόντως εάν θέλεις να σαμποτάρεις τη στάση του Ισραήλ δεν πας, δεν συμμετέχεις (εδώ θα συμφωνήσω με τον Roger Waters) ή έστω εάν πας προσφέρεις την αμοιβή σου δημόσια υπέρ της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης ( σκέψου το Ισραήλ να χρηματοδοτεί την Παλαιστίνη) ή μετά τον τελικό της Eurovìsion κάνεις μια δωρεάν συναυλία στην Παλαιστίνη ή ... ή ...

Όσον αφορά τους Ισλανδούς που το κομμάτι τους μου θύμησε ανεξήγητα new wave early 80's και συγκεκριμένα το fade to grey με ολίγον από
Keith Flint, δεν γνωρίζω κατά πόσο η διαμαρτυρία τους δεν ήταν συνοδευτικό της αντισυμβατικής εικόνας που προσπάθησαν να πουλήσουν.
Από όλο αυτό , λοιπόν, ας κρατήσουμε το "Music makes the people come together" που παρότρυνε η Μadonna να βροντοφωνάξουν όλες οι ομάδες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, που ήταν και το ωραιότερο στιγμιότυπο στην ολιγόλεπτη εμφάνισή της.

Γιώργος Παπαδόπουλος

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.