Οι μοναδικές υπέροχες ιστορίες του Γιάννη Πετρίδη

Οι μοναδικές υπέροχες ιστορίες του Γιάννη Πετρίδη

Κάθε συζήτηση με τον Γιάννη Πετρίδη οδηγεί συνήθως σε πλήθος αποκαλύψεων που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με το κάθε θέμα.

Στη πρωινή πρώτη μας επικοινωνία στο τηλέφωνο μου είπε πόσο πολύ του αρέσει η Στέλλα Γκρέκα την οποία έβλεπε σε μία ταινία στην τηλεόραση να τραγουδά το καταπληκτικό Τραγούδι της Μαρίνας του Κώστα Γιαννίδη.

Μου επισήμανε ότι το τραγούδι ήταν σε ένα ύφος που μάθαμε αρκετά χρόνια αργότερα, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο σου έδινε την εντύπωση ότι είναι δύο τραγούδια ενωμένα σε ένα, κάτι που συνήθιζε να κάνει στην δεκαετία του '70 ο Paul McCartney.

Το υπέροχο αυτό τραγούδι του 1947 είναι από την ταινία Μαρίνα και οι στίχοι ανήκουν στους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Χθες στο ραδιόφωνο του Κόσμος, ο Γιάννης είχε αφιέρωμα στην Doris Day και τα τραγούδια της από τον κινηματογράφο. Η σύμπτωση είναι ότι η Στέλλα Γκρέκα γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1922 και η Doris Day δύο μέρες αργότερα την ίδια χρονιά και οι δύο είναι ακόμα κοντά μας σήμερα σε ηλικία 97 ετών, ο Γιάννης λέει ότι η Γκρέκα είναι κάτι σαν την δική μας Vera Lynn που πέρασε τα 100.

Η ταινία Μαρίνα γυρίστηκε στην Ύδρα, ήταν μάλιστα η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο νησί, ακολούθησαν πολλές πετυχημένες που τις έχουμε ενσωματώσει σε ειδική ανάρτηση

https://apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/19050-10-2

Ο Άγγλος μεγιστάνας Richard Branson, φίλος του Γιάννη, που είχε δημιουργήσει την Virgin, στην δεκαετία του '80 σε μία από τις επισκέψεις του στην χώρα μας, δείχνοντας στον Γιάννη το χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών στο οποίο υπήρχε η εικόνα του νησιού, του είπε, σ'αυτό το νησί θέλω να δημιουργήσω ένα στούντιο και ένα ξενοδοχείο και να έρχονται όλοι οι μεγάλοι ξένοι καλλιτέχνες να ηχογραφούν και του ζήτησε να τον βοηθήσει να πάρουν την άδεια.

1 4Mus3xmxYkx1CcEqr8u6Tw

O Branson βέβαια θα έκανε βέβαια το ξενοδοχείο σε σημείο του νησιού που δεν θα αλλοίωνε την αισθητική του, ο Γιάννης πρόσθεσε ότι ο Richard είχε περάσει πολλά από τα παιδικά του καλοκαίρια στο νησί κάνοντας διακοπές με τους γονείς του και το αγαπούσε ιδιαίτερα.

asLibRecords 18141.70 1000

Κάτι που όμως δεν το κατάφεραν, μάλλον για καλό του νησιού που έχει διατηρήσει την αυθεντική του εικόνα σε μεγάλο βαθμό.

Κώστας Ζουγρής